BASIS COMPUTER “KLIK EN TIK”

  Seizoen 2019 -2020 

 Het is een basiscursus omgaan met computers voor absolute beginners. Met behulp van docenten, boek en laptop leert u met behulp van een computerprogramma vanaf het allereerste begin te werken. Vervolgens gaat u het internet op en maakt kennis met diverse mogelijkheden van het web.

Benieuwd of onze basiscursus voor jou geschikt is? We helpen senioren en ouderen, net als andere beginners die graag les willen in het gebruik van een PC . Heb je een computer gekocht, maar weet je niet goed hoe je daar gebruik van kunt maken? Wij  leggen het je uit en zorgen ervoor dat je leert hoe jij met de computer kunt werken.

We leggen tijdens de lessen uit hoe je het systeem opstart, hoe je kunt surfen op het internet en bijvoorbeeld hoe je een e-mail verstuurt of kunt ontvangen. De belangrijke basis, die we natuurlijk kunnen uitbreiden naarmate je beter met de computer leert werken. Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via internet.

Kent u iemand die een echte beginner is met de computer, vertel dan over de cursus Klik & Tik. De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer.

De cursus Klik & Tik bestaat uit drie onderdelen, waarvan de basis de eerste is.

De basis: De eerste kennismaking met de computer: Mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt leren de computer zelfstandig gebruiken.

Onderwerpen: computer aanzetten, typen, muis bedienen, tekst aanpassen, het internet.

Het internet op: Cursisten maken kennis met de mogelijkheden van het internet en e-mailen: U leert de basisfuncties van het internet gebruiken. Navigeren op internet, e-mails schrijven en versturen.

Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.

Samen op het web: Samen op het web: U leert werken met sociale media in een veilig afgeschermde omgeving. Leren om met sociale media om te gaan, een web profiel aanmaken en foto’s, video’s en berichten plaatsen.

Onderwerpen: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

U krijgt les in kleine groepjes.

De cursus wordt 1 keer per week gegeven. Daarnaast krijgt u een inlogcode mee zodat u thuis verder kunt oefenen. Het thuis oefenen is zeer belangrijk om op gang te komen en te blijven.

CURSUSDAG EN – TIJD

Woensdagmorgen van 09.30 – 11.30 uur

CURSUSDATA

9, 16 en 30 oktober; 6, 13 en 20 november 2019

KOSTEN

€ 60,00

De cursus wordt gegeven door Seniorweb
U dient zelf een laptop mee te nemen.

Informatie over de cursus en aanmelding bij de cursus coördinator Jan de Jong
E-mail : jddejong28@gmail.com