BASIS COMPUTER “KLIK EN TIK”

  Seizoen 2020 -2021 

 

In deze basiscursus leert u omgaan met de computer. Met behulp van docenten, boek en laptop leert met behulp van een computerprogramma vanaf het allereerste begin te werken  Vervolgens gaat u het internet op en maakt kennis met diverse mogelijkheden van het web.          

 Kent u iemand die een echte beginner is met de computer, vertel dan over de cursus Klik & Tik. De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer.

Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via internet. De cursus Klik & Tik bestaat uit drie onderdelen, waarvan de basis de eerste is.

De basis: De eerste kennismaking met de computer: Mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt leren de computer zelfstandig gebruiken.
Onderwerpen: computer aanzetten, typen, muis bedienen, tekst aanpassen, het internet.

Het internet op: Cursisten maken kennis met de mogelijkheden van het internet en e-mailen: U leert de basisfuncties van het internet gebruiken. Navigeren op internet, e-mails schrijven en versturen.
Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.

Samen op het web: Samen op het web: U leert werken met sociale media in een veilig afgeschermde omgeving. Leren om met sociale media om te gaan, een webprofiel aanmaken en foto’s, video’s en berichten plaatsen.
Onderwerpen: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

U krijgt les in kleine groepjes.

De cursus wordt 1 keer per week gegeven. Daarnaast krijgt u een inlogcode mee zodat u thuis verder kunt oefenen. Het  thuis oefenen is zeer belangrijk om op gang te komen en te blijven.

INFORMATIE

CURSUSDAG EN – TIJD

Dinsdagmorgen van 09.30 – 11.30 uur

CURSUSDATA

22 en 29 september, 6, 13, 20 en 27 oktober 2020

KOSTEN

Deze cursus is gratis en wordt gegeven in de bibliotheek van Markelo

De cursus wordt gegeven door Seniorweb

U dient zelf een laptop mee te nemen.

Informatie over de cursus en aanmelding bij de cursus coördinator Jan de Jong

E-mail jddejong28@gmail.com