BRIDGE vervolg CURSUS

SEIZOEN 2018 -2019

CURSUS BRIDGE VERVOLG: HERHALEN VAN BIEDEN EN SPELEN EN TOEPASSEN

In oktober 2018 is een Vervolgcursus Bridge van start gegaan. In het voorjaar 2019 volgen nog zes lessen en is na overleg met de docent instromen mogelijk. Deze eenjarige cursus is bedoeld voor drie groepen bridgers.

Allereerst is de cursus geschikt voor degenen die de afgelopen twee jaar een basiscursus Bridge hebben gevolgd. Zij hebben kennisgemaakt met de belangrijkste afspraken rond het bieden en spelen. Om het bridge goed in de vingers te krijgen kan het geen kwaad om de theorie in het kort te herhalen en toe te passen.

Als bridgers overwegen om bij een club te gaan spelen is deze cursus heel geschikt om ze daarbij een ruggensteuntje te geven. Er wordt aandacht besteed aan het spelen bij een club en aan de spel- en gedragsregels die daarbij gelden.

Tenslotte is de cursus ook geschikt voor club- en thuisbridgers die hun spelniveau willen verhogen. Soms heb je het gevoel dat je niet genoeg uit het spel haalt. Hoe kom je tot het juiste biedverloop? En hoe haal je net die ene extra slag die het verschil maakt?

Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van de succesvolle methode van Berry Westra. Het bridgespel is aan verandering onderhevig. Nieuwe inzichten van Berry Westra, opgedaan tijdens zijn wedstrijden de laatste jaren, komen aan de orde. Er wordt tijdens het behandelen van theorie deels gewerkt met PowerPoint, maar het accent in de lessen zal voornamelijk liggen op het zelf bieden en spelen en op het nabespreken van de spellen.

Docent: Eugenie Knuiman, ervaren docente en gepassioneerd bridgespeelster, verzorgt deze bridgelessen. Zij is bevlogen door het spel en heeft al veel mensen opgeleid en enthousiast weten te maken voor deze denksport.

Cursusdag en -tijd:  woensdagavond van 19.30 – 22.00 uur

Cursusdata 2019: 16 en 30 januari, 13 februari, 6 en 20 maart, 3 april

Kosten:  € 46,25 exclusief boek

Informatie over de cursus en aanmelding: via de cursuscoördinator Riet Krabbenbos, rietkrabbenbos@caiway.nl