CURSUS DUITS BEGINNERS

SEIZOEN 2020-2021

ERK-NIVEAU A/A1

CURSUSSEN DUITS

Algemeen: Ook dit najaar worden er cursussen Duits bij Het Beaufort aangeboden. Duits is een belangrijke taal, niet alleen omdat het taalgebied dicht bij Nederland ligt, maar ook omdat er veel economische contacten zijn tussen Nederland en Duitsland. En niet in het minst omdat Duitsland een geliefde vakantiebestemming is voor veel Nederlanders. De volgende cursussen Duits worden aangeboden:

CURSUS DUITS BEGINNERS NIVEAU A/A1

Deze cursus omvat 20 lessen en wordt gegeven in het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021. Duits beginners 1e jaar is vooral bedoeld voor mensen die Duits leuk vinden en er graag meer van willen weten of hun kennis willen opfrissen. De cursus kent een brede opzet, er wordt zowel aandacht aan grammatica als ook aan spreekvaardigheid besteed. Naast het leerboek gebruiken we internet en daar waar nodig of gewenst audio – visuele ondersteuning als aanvullende hulpmiddelen. Ook aan de actualiteit zal aandacht besteed worden. Na bestudering van het eerste leerboek heeft de cursist voldoende kennis verworven om zich in alledaagse situaties in het Duits te redden. In de volgende cursusjaren kunnen de volgende delen aan bod komen zodat uiteindelijk een behoorlijk hoog niveau in deze taal bereikt kan worden. Voorop staat dat de cursisten de Duitse taal zelf leren gebruiken in waarheidsgetrouwe, communicatieve situaties. De cursisten worden vanaf het begin aangespoord actief informatie uit te wisselen over hun persoonlijke ervaringen en interesses.

Docent: Herman Beumer
Herman Beumer is als docent verbonden geweest aan het Stedelijk Lyceum in Enschede. Speerpunten in zijn lessen zijn actualiteit en communicatie.

Cursusdag en -tijd: donderdagavond 2015 -21.45 uur

Cursusdata 2020:
donderdagavond: 1, 8. 22 en 29 oktober; 5, 12 , 19 en 26 november; 3 en 10 december

Cursusdata 2021:
donderdagavond: 7, 14, 21 en 28 januari; 4, 11 en 25 februari; 4, 11 en 18 maart

Kosten: € 210,00 (exclusief boek prijs ca €20)

Informatie over de cursus en aanmelding: via cursuscoördinator:
Ellen Graven e.graven50@yahoo.com

Zie toelichting ERK*