FOTOGRAFIE THEMA WORKSHOPS

SEIZOEN 2019 – 2020

          
FOTOGRAFIEWORKSHOP MET EEN THEMA

In het najaar van 2019 zal in Het Beaufort een workshop van twee avonden aangeboden worden over het thema Natuur, Milieu en Duurzaamheid. Aanleiding is dat in het voorjaar van 2020 in Het Beaufort een themadag georganiseerd wordt. Op 28 maart 2020 , Groene Zaterdag genoemd, is er een expositie met meerdere stands in Het Beaufort.

Het thema Natuur, Milieu en Duurzaamheid zal daar van meerdere kanten worden getoond en toegelicht. Omdat alle groepen binnen Het Beaufort de kans krijgen om deel te nemen, denken we dat het een mooie gelegenheid is om een Workshop Fotografie van twee avonden met dit thema ter voorbereiding van de expositie aan te bieden.

Daaraan gekoppeld is er de mogelijkheid om mee te doen met een soort wedstrijd door het inzenden van een of meer foto’s. Deze zullen voorafgaand aan de expositie beoordeeld worden door een jury. Vervolgens zal Maarkels Nieuws gevraagd worden om de foto’s op hun website te plaatsen (zonder naam maar met nummers) waarbij het publiek kan stemmen welke foto ze het mooiste vinden. De beste drie foto’s worden afgedrukt en ingelijst en op 28 maart 2020 tentoongesteld tijdens de themadag. De overige geselecteerde inzendingen zullen tijdens deze dag via een scherm bij Het Beaufort worden weergegeven.

Onze docent Percy Fokkink wil graag tijdens de workshop deelnemers die ervaring met fotografie hebben en/of een cursus fotografie hebben gevolgd, uitnodigen op een eerste bijeenkomst op 10 oktober om te brainstormen en eventueel al mogelijk werk te bespreken. Vlak voor de datum van inlevering bij Percy zal hij nog een bijeenkomst houden op 21 november waarbij hij zal helpen met het aanpassen en eventueel selecteren van de in te zenden foto(‘s). Kom je meedoen met de workshops neem dan de eventueel beoogde en bespreekbare foto’s mee op een usb stick zodat ze groot bekeken kunnen worden.

Docent: Percy Fokkink
Kunstenaar en fotograaf Percy Fokkink heeft zijn opleiding genoten aan de AKI in Enschede en de Fotovakschool in Apeldoorn. Hij heeft een aantal jaren lesgegeven op een ROC en aan de Volksuniversiteit en ziet er naar uit om bij Het Beaufort ook dit cursusjaar weer aan de slag te gaan.

Cursusdag- en tijd:
donderdagavond van 19.30 – 22.00 uur inclusief een kwartier pauze

Cursusdata:
10 oktober en 21 november

Kosten:
€ 30,00

Informatie over de workshop en aanmelding: via cursuscoördinator Ellen Graven
e.graven50@yahoo.com