Introductie ITALIAANS

SEIZOEN 2020-2021

VOORJAAR 2021

CURSUSSEN ITALIAANS

Algemeen: Opnieuw  worden er op Het Beaufort in Markelo verschillende cursussen Italiaans aangeboden. Iedereen, die wel eens in Italië is geweest, heeft daar zulke goede herinneringen aan dat de behoefte aan meer kennis van de Italiaanse taal en cultuur alleen maar toeneemt. Het Beaufort biedt daar de gelegenheid voor tot genoegen van veel mensen.

 

De volgende cursussen Italiaans worden aangeboden:

CURSUS INTRODUCTIE ITALIAANS

“Benvenuti al mio corso introduttivo per principianti”, u bent van harte welkom bij deze cursus  Introductie Italiaans. Deze cursus omvat omvat 10 lessen en is geschikt voor iedereen die belangstelling heeft voor de Italiaanse taal en cultuur. Er is geen voorkennis nodig. Er is veel ruimte voor conversatie waarbij de aandacht wordt gelegd op de voor de communicatie belangrijke vocabulaire en bondige verwijzingen naar de basis grammatica. Tijdens de lessen wordt zoveel mogelijk Italiaans gesproken en waar nodig wordt Nederlands of Engels gebruikt om iets uit te leggen. Na afloop kunt u korte gesprekken voeren, accommodaties boeken, uw mening geven in verschillende omstandigheden en weet u meer van de Italiaanse cultuur. U bent dan klaar voor uw werk of vakantie naar ‘de Laars’!

Docent: Concetta Tropiano

Mijn naam is Concetta Tropiano en ik kom uit Turijn, een stad bekend door o.a. Fiat, Juventus, Lavazza en Bicerin. Ik was een van de duizenden die onderdeel uitmaakte van de “brain-drain” uit Italië. Ik vertrok in 2015 naar Nederland om aan een project deel te nemen van de European Voluntary Service, onderdeel van het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Het project omvatte het werken in een biologische boerderij om mensen met verschillende beperkingen te ondersteunen in hun werk in een sfeer van culturele en taalkundige uitwisseling. Uiteindelijk ben ik voor de liefde in Zutphen gebleven en geef daar al enige tijd Italiaanse les.

Cursusdag en -tijd: dinsdagmiddag van 15.15-16.45 uur

Cursusdata 2021: 26 januari; 2, 9, 16  en 23 februari; 2, 9,16, 23 en 30 maart

Kosten: € 110,00 (exclusief prijs boek ca €30)

N. B. Vanwege coronamaatregelen kunnen cursusdata wijzigen

Informatie over de cursus en aanmelding: via cursuscoördinator
Eugenie Knuiman, eknuiman@hotmail.com