ITALIAANS BEGINNERS 1E JAAR

SEIZOEN 2022-2023

INSTROMEN MOGELIJK

ERK-NIVEAU A/A1

CURSUSSEN ITALIAANS

Algemeen: Opnieuw  worden er op Het Beaufort in Markelo verschillende cursussen Italiaans aangeboden. Iedereen, die wel eens in Italië is geweest, heeft daar zulke goede herinneringen aan dat de behoefte aan meer kennis van de Italiaanse taal en cultuur alleen maar toeneemt. Het Beaufort biedt daar de gelegenheid voor tot genoegen van veel mensen.

De volgende cursussen Italiaans worden aangeboden:

 

CURSUS ITALIAANS BEGINNERS 1e JAAR ERK-NIVEAU A/A1

“Benvenuti al mio corso per principianti”, u bent van harte welkom bij de cursus Italiaans beginners. Deze cursus is geschikt voor iedereen die zich uitgebreider wil verdiepen in de Italiaanse taal en cultuur. Er is weinig voorkennis nodig. De cursus, die 20 lessen omvat, is opgezet volgens een schema dat op de verschillende fasen inspeelt die het leerproces van een nieuwe taal ondersteunen. Deze cursus is bedoeld om de studenten onder te dompelen in de Italiaanse taal. De behandelde onderwerpen gaan over de directe of indirecte aspecten van het dagelijks leven: over jezelf praten, eten, winkelen, werk, vakanties, enz… Tijdens de les worden “echte” oefeningen behandeld, die nodig zijn om de woordenschat en structuren vast te leggen. De “gevreesde” grammatica wordt natuurlijk ook behandeld in de zin dat wij ook uitgebreid alle systematische grammaticale vormen van het leerboek aan bod zullen komen. Tijdens de les worden alle vier de taalvaardigheden geoefend, zowel individueel als in groepsverband. Er is geen identieke volgorde voor elke les, maar in ieder geval behandelen wij altijd zowel dialogen als lees-, spraak- en luisteroefeningen. Voldoende afwisseling is gegarandeerd. Bovendien wordt elke nieuwe activiteit altijd gevolgd door een oefening die tot doel heeft om de eerder geleerde structuren en woordenschat te versterken.

Er zijn twee docenten Italiaans: Concetta geeft les op dinsdag en Salvatore op donderdag.

Docent: Concetta Tropiano

Mijn naam is Concetta Tropiano en ik kom uit Turijn, een stad bekend door o.a. Fiat, Juventus, Lavazza en Bicerin. Ik was een van de duizenden die onderdeel uitmaakte van de “brain-drain” uit Italië. Ik vertrok in 2015 naar Nederland om aan een project deel te nemen van de European Voluntary Service, onderdeel van het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Het project omvatte het werken in een biologische boerderij om mensen met verschillende beperkingen te ondersteunen in hun werk in een sfeer van culturele en taalkundige uitwisseling. Uiteindelijk ben ik voor de liefde in Zutphen gebleven en geef daar al enige tijd Italiaanse les.

Cursusdag en -tijd:

Dinsdagmiddag van 15.15 –16.45 uur

Cursusdata 2022:

11, 25 oktober; 1, 8, 15, 22, 29 november; 6, 13, 20 december

Cursusdata 2023:

10, 17, 24 en 31 januari; 7, 14 en 21 februari; 7, 14 en 21 maart

Docent: Salvatore Ferraro

“Hallo! Mijn naam is Salvatore. Ik kom uit Castellammare di Stabia, dus in de buurt van de meer bekende Napels en Pompeii. Na mijn studie in “Culturele Bemiddeling” ben ik in 2018 hier in Nederland gekomen voor een tussenjaar. Ik ben nog hier voor het leuke weer, zeker, maar ook om mensen te kunnen helpen Italiaans te leren. Met je handen, leer je in Italië, kan je veel zeggen, maar het Italiaans vraagt soms een beetje meer dan dit. De “gevreesde” italiaanse grammatica is gelukkig een goede vriend van mij! Daarom heb ik gekozen om hier docent Italiaans te worden.”

Cursusdag en -tijd:

Donderdagavond  van 18.30 – 20.00 uur

Cursusdata 2022:

6, 13 en 27 oktober; 3, 10, 17 en 24 november; 1, 8 en 15 december

Cursusdata 2023:

12, 19 en 26 januari; 2, 9, 16 en 23 februari; 9, 16 en 23 maart

Kosten:

€240  (exclusief prijs boeken ca €62)

Informatie over de cursus en aanmelding: via cursuscoördinator
Eugenie Knuiman, eknuiman@hotmail.com

Zie toelichting ERK*