ITALIAANS BEGINNERS 1E JAAR

SEIZOEN 2023-2024

ERK-NIVEAU A/A1

CURSUSSEN ITALIAANS

Algemeen: Opnieuw  worden er op Het Beaufort in Markelo verschillende cursussen Italiaans aangeboden. Iedereen, die wel eens in Italië is geweest, heeft daar zulke goede herinneringen aan dat de behoefte aan meer kennis van de Italiaanse taal en cultuur alleen maar toeneemt. Het Beaufort biedt daar de gelegenheid voor tot genoegen van veel mensen.

Er zijn twee docenten Italiaans: Concetta geeft les op dinsdag en Elena op donderdag.

De volgende cursussen Italiaans worden aangeboden:

CURSUS ITALIAANS BEGINNERS 1e JAAR ERK-NIVEAU A/A1

Docent: Concetta Tropiano

Mijn naam is Concetta Tropiano en ik kom uit Turijn, een stad bekend door o.a. Fiat, Juventus, Lavazza en Bicerin. Ik was een van de duizenden die onderdeel uitmaakte van de “brain-drain” uit Italië. Ik vertrok in 2015 naar Nederland om aan een project deel te nemen van de European Voluntary Service, onderdeel van het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Het project omvatte het werken in een biologische boerderij om mensen met verschillende beperkingen te ondersteunen in hun werk in een sfeer van culturele en taalkundige uitwisseling. Uiteindelijk ben ik voor de liefde in Zutphen gebleven en geef daar al enige tijd Italiaanse les.

“Benvenuti al mio corso per principianti”, u bent van harte welkom bij de cursus Italiaans beginners. Deze cursus is geschikt voor iedereen die zich uitgebreider wil verdiepen in de Italiaanse taal en cultuur. Er is weinig voorkennis nodig. De cursus, die 20 lessen in najaar en voorjaar omvat, is opgezet volgens een schema dat op de verschillende fasen inspeelt die het leerproces van een nieuwe taal ondersteunen. Deze cursus is bedoeld om de studenten onder te dompelen in de Italiaanse taal. De behandelde onderwerpen gaan over de directe of indirecte aspecten van het dagelijks leven: over jezelf praten, eten, winkelen, werk, vakanties, enz… Tijdens de les worden “echte” oefeningen behandeld, die nodig zijn om de woordenschat en structuren vast te leggen. De “gevreesde” grammatica wordt natuurlijk ook behandeld in de zin dat wij ook uitgebreid alle systematische grammaticale vormen van het leerboek aan bod zullen komen. Tijdens de les worden alle vier de taalvaardigheden geoefend, zowel individueel als in groepsverband. Er is geen identieke volgorde voor elke les, maar in ieder geval behandelen wij altijd zowel dialogen als lees-, spraak- en luisteroefeningen. Voldoende afwisseling is gegarandeerd. Bovendien wordt elke nieuwe activiteit altijd gevolgd door een oefening die tot doel heeft om de eerder geleerde structuren en woordenschat te versterken.

Docent: Elena Gerardi

Ciao a tutti,

Mijn naam is Elena Gerardi en ik kom uit Turijn, een stad in het noorden van Italië. In 2015 ben ik naar Nederland verhuisd voor mijn Nederlandse man. Sindsdien heb ik veel gereisd tussen de   twee landen. Nu voelt Nederland als mijn tweede thuis, ik waardeer de positieve dingen van beide landen. Sinds enkele jaren geef ik met voldoening Italiaanse les aan groepen.

Als je van de Italiaanse taal of cultuur houdt, dan zie ik je graag bij de Italiaanse les op Het Beaufort.

A presto!

Dit is een lange cursus (20 lessen) gericht op alle aspecten van de taal, bedoelt voor mensen die de Italiaanse taal eigen willen maken. Er is geen voorkennis nodig, de cursus is toegankelijk voor iedereen. Naast de taal gaan we ook in op de culturele verschillen tussen Nederland en Italië.

Cursusdag en -tijd:

Dinsdagmiddag  13.30 – 15.00 uur

Donderdagavond  18.30 – 20.00 uur

Cursusdata 2023:

Dinsdag  3, 10, 17 en 31 oktober; 7, 14, 21 en 28 november; 12 en 19 december

Donderdag: 5,12 en 19 oktober; 2, 9, 16, 23 en 30 november; 7 en 14 december

Cursusdata 2024:

Dinsdag: 9, 16, 23 en 30 jan; 6, 13, en 27 feb; 5, 12 en 19 maart

Donderdag: 11, 18 en 25 jan; 1, 8, 15 en 29 feb; 7, 14 en 21 maart

Kosten: €245 voor 20 lessen (exclusief prijs boek)

Informatie over de cursus en aanmelding: via cursuscoördinator
Eugenie Knuiman, eknuiman@hotmail.com

Door U aan te melden  verplicht U zich tot betaling van de cursusprijs  bij aanvang van de lessen.

Zie toelichting ERK*