MAAK JE EIGEN VLOG

Seizoen 2019 – 2020

Voor kinderen vanaf 10 jaar

Tijdens deze laagdrempelige workshop leren kinderen hoe ze een filmpje kunnen maken waaraan ze hun eigen draai kunnen geven.
Ze worden uitgedaagd om de grenzen van het medium op te zoeken en te overschrijden door te experimenteren en met voorbeelden vanaf- en buiten het YouTube platvorm.

Tijdens de workshop wordt antwoord gegeven op de volgende vragen:
– Hoe maak je een opvallend shot;
– Hoe gebruik je de verwarrende knopjes op je camera;
– Hoe moet je monteren met een professioneel montageprogramma?

De workshop wordt gegeven door Melanie Essink.

Zij is afkomstig uit Markelo. Vorig jaar is zij afgestudeerd aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht als scenarist en regisseur met haar “Filmpje voor mam”. Deze film is in Markelo en Goor opgenomen het heeft het goed gedaan op zowel binnen- als buitenlandse filmfestivals.

Momenteel is zij druk aan het schrijven om nieuwe films te kunnen realiseren in het professionele werkveld en geeft zij cursussen en workshops over het schrijven en maken van films.

INHOUD VAN DE WORKSHOP
Les 1: Wat is een vlog? Deze vraag staat in de 1e les centraal. We kijken naar voorbeelden, zowel van de docent als van de kinderen zelf. De lessen worden afgestemd op de wensen van de deelnemers en hun fascinaties. Aan het eind van de les hebben de kinderen een concreet plan voor hun eigen vlog en beginnen we vast met de opnames.
Les 2: In deze bijeenkomst wordt feedback gegeven op de opnames die de kinderen tijdens en na de 1e les hebben gemaakt. Aan de hand van de feedback van zowel de docent als de andere deelnemers wordt elk kind een stapje verder gebracht. Daarna gaan ze verder met hun camera en wordt een begin gemaakt met de montage.
Les 3: De montage wordt in deze les voltooid. Daarna wordt afgesloten met de vertoning van alle gemaakt vlogs op het ‘witte doek’.

INFORMATIE

CURSUSDAG EN –TIJD

Vrijdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur

CURSUSDATA

10, 17 en 24 januari 2020

KOSTEN

€ 40,00

De kinderen wordt gevraagd om ook een vlog te maken met als onderwerp milieu / natuur / duurzaamheid. Op zaterdag 28 maart 2020, de dag van milieu, natuur en duurzaamheid worden deze vlogs voor een ieder vertoond in Het Beaufort.

Informatie en aanmelding bij cursus coördinator Jan de Jong
E-mail : jddejong28@gmail.com