MONTEER JE EIGEN VAKANTIEFILM

 Seizoen 2019 – 2020    

         
Heb je nog beeldmateriaal liggen van een vakantie? Maar vind je het lastig om er een geheel van te maken? In deze cursus word je uitgelegd hoe je video’s en foto’s kunt monteren tot een echte vakantiefilm. Zo maak je zelf op een leuke en gemakkelijke manier een film die je kunt delen met je familie en vrienden.

INHOUD VAN DE CURSUS
Les 1: Welke programma’s kan ik gebruiken? Hoe werkt het programma? Hoe zorg ik dat de mappenstructuur overzichtelijk blijft. Aan het eind van de 1e les begint u met het monteren.

Les 2: Verder oefenen met gebruik van het programma. Met elkaar terugkijken naar de eerste montages. Hoe kunnen de montages verbeterd worden en waar kan de volgende keer op gelet worden bij het opnemen van het materiaal: inhoud van het shot, cameravoering, licht en geluid.

Les 3: In deze les wordt de montage afgerond. Er wordt uitgelegd hoe je tekst, muziek en geluiden kunt toevoegen aan je montage om je film meer dimensie te geven. Ook laat Melanie voorbeelden van montages zien die met simpel materiaal een verhaal weten te vertellen.

BENODIGDHEDEN
Deelnemers moeten hun eigen laptop meenemen en van te voren het gratis programma “Da Vinci Resolve” downloaden en installeren.

Enige ervaring en vaardigheid met computers is gewenst.

De cursus wordt gegeven door Melanie Essink.

Zij is afkomstig uit Markelo. Vorig jaar is zij afgestudeerd aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht als scenarist en regisseur met haar “Filmpje voor mam”. Deze film is in Markelo en Goor opgenomen het heeft het goed gedaan op zowel binnen- als buitenlandse filmfestivals.

Momenteel is zij druk aan het schrijven om nieuwe films te kunnen realiseren in het professionele werkveld en geeft zij cursussen en workshops over het schrijven en maken van films.

CURSUSDAG EN –TIJD
Vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur

CURSUSDATA
10, 17 en 24 januari 2020

KOSTEN
€ 45,00

Informatie en aanmelding bij cursus coördinator Jan de Jong
E-mail : jddejong28@gmail.com