Instroommogelijkheden Praktisch bridge voor gevorderden op de woensdagavond

Seizoen 2019 – 2020

Bij voldoende belangstelling start in januari 2020 een korte praktische bridgecursus voor gevorderden.

Deze eenjarige cursus omvat 3 lessen van 2½ uur en is bedoeld voor bridgers die de basisregels onder de knie hebben en die door te spelen en vervolgens te analyseren hun bied- en speelvaardigheden willen vergroten.

Veel bridgers spelen thuis of op de club met veel plezier maar bereiken soms niet de gewenste resultaten. Het juiste eindbod wordt niet gevonden of het contract wordt niet gehaald terwijl dat wel mogelijk was. Ook kunnen soms misverstanden tussen de (vaste) partners blijven bestaan doordat het volgende spelletje zich al weer aandient.

Deze korte cursus is bedoeld voor degenen die zich de afgelopen jaren de basisregels van het bridgen hebben eigengemaakt. Daarnaast is het ook een mooie gelegenheid voor meer ervaren bridgers om het spel en de regels nog eens onder de loep te nemen. De theorie wordt bekend verondersteld en wordt alleen op verzoek behandeld zodat zoveel mogelijk tijd besteed kan worden aan de praktijk. Er zullen leerzame spellen aangeboden worden met een daaropvolgende analyse via Powerpoint. Het speeltempo zal redelijk vlot zijn zodat er voldoende spellen aan bod kunnen komen.

Docent: Eugenie Knuiman, ervaren docente en gepassioneerd bridgespeelster, verzorgt deze bridgelessen. Zij is bevlogen door het spel en heeft al veel mensen opgeleid en enthousiast weten te maken voor deze denksport.

Cursusdag en -tijd: woensdagavond van 19.30 – 22.00 uur

Cursusdata 2020: 22 januari; 5 februari; 4 maart

Kosten: € 25,00
Informatie over de cursus en aanmelding: via de cursuscoördinator Jan de Jong: jddejong28@gmail.com