WEBSITE BOUWEN

Seizoen 2019 – 2020

Beheert u een website of wilt u zelf een website bouwen ? Wij bieden een cursus aan met WordPress, een content-management systeem (CMS). WordPress maakt het mogelijk om op een relatief eenvoudige wijze de inhoud (content) van een website te wijzigen en/of aan te vullen, zonder dat er technische kennis voor vereist is. De WordPress software is gratis te downloaden.

Door middel van thema’s (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van pagina’s aan te passen en er zijn talloze plug-ins beschikbaar, die allerlei functies aan het weblog toevoegen en nieuwe mogelijkheden toevoegen aan WordPress. Widgets zijn kleine functionaliteiten, die gebruikers op hun website kunnen zetten en die een slideshow, een zoekbalk, een blogarchief of inschrijfformulier voor een nieuwsbrief etc. kunnen bevatten. Kortom: de cursus Website Bouwen laat een wereld van mogelijkheden voor u open gaan.

In 6 lessen van 2 uur maakt u kennis met de mogelijkheden van WordPress en leert u hoe u een eigen website kunt bouwen en onderhouden. In de cursus wordt u geholpen met het (eenmalig) registreren van uw domeinnaam, zodat u daarna aan de slag kunt.

INFORMATIE

De cursus wordt gegeven door Kees Hof. In zijn werkzame leven heeft Kees Hof ruim 25 jaar veel te maken gehad met het Internet, zijn mogelijkheden en onmogelijkheden. Hij had daar van doen met informatiebeveiliging. In de cursus zal hij hieraan aandacht besteden, om veilig werken op het internet uit te leggen.
Momenteel is hij actief betrokken bij twee websites.

CURSUSDAG EN –TIJD

Dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur

CURSUSDATA

14 EN 28 JANUARI 2020; 11 EN 25 FEBRUARI 2020; 10 EN 24 MAART 2020

KOSTEN

€ 75,00 EXCLUSIEF BOEK VAN € 30,00

Informatie over de cursus en aanmelden bij de cursus coördinator Jan de Jong
E-mail: jddejong28@gmail.com