ZWEEDS gevorderden  2023 – 2024

INSTROMEN MOGELIJK

ERK-NIVEAU B1

Algemeen: Sinds een paar jaar wordt er op Het Beaufort in Markelo een cursus Zweeds aangeboden. Omdat Zweden steeds meer in de belangstelling staat is het leuk om kennis te maken met de taal en de cultuur van dat interessante land.

                                                                                     

Hejsan!

Mijn naam is Sander Cox. Ik ben geboren in 1987 en kom uit Enter (Overijssel).

Inmiddels woon ik al weer een poosje in Nederland, maar je kunt wel stellen dat Zweden mijn tweede thuisland is. Dit komt doordat ik er geruime tijd heb gewoond.

Eerst toen ik daar na mijn middelbare school een uitwisselingsjaar deed. En later, na mijn studie in Groningen, vijf jaar in Uppsala voor een tweede studie. In Groningen heb ik Nederlandse taal en cultuur gestudeerd (en ook wat vakken van Scandinavistiek) en in Uppsala wiskunde en informatica.

.Ruim zes jaar wonen en studeren in Zweden hebben ervoor gezorgd dat ik de taal goed spreek en kennis heb van de Zweedse cultuur. En dit draag ik graag over aan de cursisten die Zweeds willen leren.

De volgende cursus Zweeds worden aangeboden:

ZWEEDS GEVORDERDEN

Deze cursus van 20 bijeenkomsten is gericht op voortzetting voor cursisten die al hebben deelgenomen aan de cursus van voorgaande jaren en met succes het boek Rivstart A1 en A2 hebben afgerond. Inmiddels is er gestart met Rivstart B1 en B2. Dit boek is gericht op het leren van de Zweedse taal met z’n grammatica. Er wordt geoefend met teksten, dialogen en luisteroefeningen, als ook met materiaal van internet en andere praktische opdrachten.

In overleg met de docent kan men bij deze cursus instromen

De docent: Sander Cox

Cursusdag en tijd : maandagavond 18.30 – 20.00 uur

Cursusdata 2023: 2, 9, 16 en 30 oktober; 6 , 13, 20 en 27 november;  4 en 12 december.

Cursusdata 2024:  8,15,22 en 29 januari; 5, 12 en 26 februari; 4, 11 en 18 maart

Kosten cursus : € 240

Kosten lesmateriaal: nog niet bekend

Door u aan te melden verplicht u zich tot betaling van de cursusprijs bij aanvang van de lessen.

Informatie en aanmelding via cursuscoördinator Diny Breuker: diny.breuker@gmail.com