Kreatiefplein

Het Kreatiefplein van Het Beaufort bevindt zich op de eerste verdieping van De Kaasfabriek Markelo. Het Kreatiefplein is volop in ontwikkeling. Er zijn al allerlei activiteiten gepland, zie hieronder het programma voor de komende periode. 


WORKSHOP GLASBLAZEN op woensdag 15 mei

Tijdens deze workshop krijg je de kans om zelf glas te blazen. Na een korte inleiding van glasblazer Mart over wat glasblazen inhoudt kun je je mouwen opstropen en zelf aan de slag. Onder zijn begeleiding leer je hoe je glas moet draaien, hoe hard je moet blazen, hoe je een puntje trekt en een bolletje blaast. Zo creëer je een eigen creatie variërend van een klein vaasje, (kerst)bal, waxinelicht houder, parfumflesje tot een leuk lepeltje.

Deelname aan de workshop incl. kopje thee/koffie en taart € 42,50 p.p.
15 mei 2024  |  14.30 – 17.00 uur of  19.30 – 22.00 uur

Reserveren


Workshop WOLSPINNEN op 9 en 23 april

Wat is er leuker dan je eigen garen, om te breien, te haken of te weven, te kunnen spinnen.

In deze workshop van twee keer 2,5 uur leer je schapenwol te spinnen tot een draad en te twijnen tot een garen. We werken in eerste instantie met schone lontwol. Dit om eerst te leren voelen hoe een spinnewiel werkt. Spinnen uit een (vuile) vacht komt eventueel in de tweede les ook aan de orde. Ook het voorbewerken van de wol, zoals wassen, kaarden en kammen, komt aan de orde.

Hoewel het spinnen van een draadje op zich niet moeilijk is, is het wél nodig dat je veel en vaak oefent tussen de twee lessen in. Elke dag een paar keer 5 tot 10 minuten is effectiever dan één keer per dag een half uur.

Oefenen, oefenen, oefenen……dan krijg je dit mooie ambacht écht in je vingers!

Workshop datum: 9 en 23 april 2024  |  19.00 – 21.30 uur.

Deze workshop is al gestart op 9 april, heeft 3 inschrijvingen en er kunnen maximaal 5 personen aan deelnemen. Kosten:  € 85,-   voor beide avonden incl. gebruik van wol.

Deelnemers nemen hun eigen spinnewiel mee. Eventueel kan het huren van een spinnewiel worden geregeld. 


OPEN ATELIER iedere woensdag van 10.00-14.00 uur

Individuen, groepen en kunstenaars kunnen op het Kreatiefplein terecht om elkaar te ontmoeten  en eventueel te werken aan hun creaties. Aanmelding is niet nodig. Je kunt vrijblijvend binnenlopen!

Let op: in de meivakantie, op 1 en 8 mei, is er geen open atelier.


Haakproject: elke maandagmiddag

      

Elke maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur is het mogelijk om mee te haken voor de wand op het Kreatiefplein. Iedereen is welkom!ARCHIEF


WORKSHOP WOLVILTEN op donderdag 18 april

 Iedereen kan het!

Je kiest zelf wat je maakt.. hartjes voor moederdag.. paddenstoelen en kabouters voor de herfst.. kerstballen voor in de boom.. eieren voor aan de paastak, of je eigen sleutelhanger met jouw favoriete beest. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het vilten.

De workshop is van 14.00 tot 16.00 uur. Je hoeft zelf niets mee te nemen, alle materiaal is aanwezig.

De kosten voor deze workshop bedragen €15,-, inclusief koffie/thee. 


REPAIR CAFÉ donderdag 4 april van 09.30-12.00 uur

Elke eerste donderdagochtend van de maand, tussen 9.30 uur en 12.30 uur, staan de vrijwilligers van het Repair Café Markelo klaar om uw defecte (elektrische) apparaten nieuw leven in te blazen. Of het nu gaat om koffiezetapparaten, keukenapparatuur, stofzuigers, verlichting, persoonlijke verzorgingsapparaten, gereedschap, audio- en videoapparatuur, naaimachines, en meer, het Repaircafé is er voor u. Bovendien is er een specialist aanwezig voor klokkenreparaties.

De vrijwilligers nodigen u van harte uit om langs te komen onder het genot van een kopje koffie en in een gezellige sfeer. Ontdek vrijblijvend of uw apparaat gerepareerd kan worden en draag zo ook bij aan een duurzamere toekomst.


Workshop Schilderen

Zaterdag 23 maart is er van 10.00 – 15.00 een workshop schilderen. Ontdek de grootmeester in jezelf. De kosten zijn € 40,00 inclusief materiaal en € 25,00 eigen materiaal meenemen.


Workshop schminken

Zaterdag 16 maart is er van 14.00 uur tot 16.00 uur een workshop schminken. Een volwassenen schminkt het Kind.

De bedoeling is dat de volwassene en een kind samen komen om te leren schminken.


OPEN DAG ZATERDAG 2 MAART

De verbouwing van het KREATIEFPLEIN op de 1e verdieping van De Kaasfabriek Markelo is zo goed als klaar. Op zaterdag 2 maart kunt u hier van 14.00 tot 17.00 uur een kijkje komen nemen tijdens de Open Middag van het KREATIEFPLEIN. Een tipje van de sluier van wat er allemaal te zien en te doen is: kennismaken met workshopbegeleiders die alles vertellen over de creatieve uitingen. Denk dan bijvoorbeeld aan schilderen of keramisch werken. De vrijwilligers van Het Repaircafé Markelo laten graag zien wat er allemaal op het gebied van kleine reparaties mogelijk is. Jong en oud kunnen zich bovendien tijdens de Open Middag vakkundig laten schminken.

Het KREATIEFPLEIN is in ontwikkeling en dat heeft er onder meer toe geleid dat er nu workshops gevolgd kunnen worden. ‘Open atelier’ is er elke woensdag van 10.00 tot 14.00 uur en ‘Ontdek de grootmeester in jezelf’ op 16 maart. In april wordt gestart met ‘Keramisch werken’. Tijdens de Open Dag is er meer informatie beschikbaar over deze activiteiten.

Naast het KREATIEFPLEIN zijn er op de eerste verdieping van De kaasfabriek Markelo ruimtes gehuurd en in gebruik genomen door JR Events, Henk Post Design & Support en HootenAnnyChange. Op de begane grond zijn Fotostudio Markelo,  Bibliotheek Hof van Twente, 2ImpressU  en Personeelsdiensten Markelo gehuisvest.