Markelo in de jaren 1940 – 1945

Een tentoonstelling met foto’s uit die tijd

EINDELIJK WEER OPEN!

Op 13 juni is de opening van de eerste expositie na de lockdown maatregelen, uitsluitend voor genodigden.

Vanaf 19 juni tot 29 augustus is de expositie elk eerste en derde weekeinde van de maand te bezoeken telkens van :      14.00– 16.30.

De bezoekers kunnen zich bij de deur melden en registreren. Er gelden maatregelen als registreren, mondmaskers en afstand houden en de routing volgen.

Oorlog en vrijheid Markelo

De expositie is georganiseerd door Het Beaufort en de Stichting Heemkunde Markelo en de Stichting Herdenken en Vieren Vrijheid Markelo.

Voor wie wat meer wil weten over Markelo in oorlogstijd is deze expositie een echte must. Er is in Nederland veel te vinden over de Tweede Wereldoorlog, maar over specifiek Markelo, de inwoners, verzet, onderduikers, loopgraven, is er nog niet eerder zoveel materiaal bij elkaar te zien geweest.

Veel foto collages, kaarten en enkele technische hoogstandjes om muziek uit de oorlogstijd te kunnen horen en beelden te kunnen zien.

       

De tentoonstelling omvat het gehele gebouw, en bovenin bevindt zich een documentatiecentrum waar men kan lezen en bladeren in tijdschriften en boeken, die ook kunnen worden besteld. Ook zijn er tweedehands boeken over de Tweede Wereldoorlog te bekijken en te koop.

 

De expositie is te bezoeken op: 19 en 20 juni, 3 en 4 juli, 17 en 18 juli, 7 en 8 aug. en 21 en 22 aug. Telkens van 14 – 16.30 uur. Melden bij de ingang en registreren, ook mondmaskers zijn verplicht. Er mogen maximaal 20 bezoekers tegelijk in het gebouw aanwezig zijn.

Het is ook mogelijk om buiten de openingstijden in groepsverband de expositie te bezoeken. U kunt hierover contact opnemen met Edu Boomkamp van Het Beaufort: 06-58944989.