Diepenheim winnaar Hofkennisquiz

 

Vrijdagavond 7 februari werd voor de 9e keer de Hofkennisquiz georganiseerd in het Beaufort. 5 teams gingen de strijd aan voor de wisselbokaal van de Hofkennisquiz.
Teams uit Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor en de winnaar van 2019 Markelo.

Markelo werd dit jaar vertegenwoordigt door team Markelo Oost, de winnaar van de Buurtquiz. Het team bestaat uit: Silvia Tiedink, Nettie Gouman, Aat Aanstoot en Wim Minkjan.

Onder leiding van presentator Henk Hondelink werden er vragen gesteld in de rubrieken: Sport, Muziek, Beeldende Kunst & Film, Breinbrekers, Nederlandse Taal & Literatuur, Nieuws uit 2019, Scandinavië, Natuur Milieu & Duurzaamheid, Bevrijding Hof van Twente en Hof in Beeld.

Het eerste kwartaal van 2020 staat het Beaufort in het teken van Natuur, Milieu en Duurzaamheid. Om dit te benadrukken was er een kleine attentie te winnen voor het team die de vragen in deze rubriek het beste had beantwoord. Er was een gelijke stand. Na de benaderingsvraag is team Diepenheim de winnaar dan deze rubriek geworden.

Aan het einde van de quiz werd er ook een publieksvraag gesteld. Helaas wist niemand het juiste antwoord op de vraag: Hoe heet het afsluitende evenement van het eerste kwartaal van 2020 waarin het Beaufort aandacht besteedt aan natuur, milieu en duurzaamheid?
Het antwoord is: Groene Zaterdag.Velen hadden het antwoord Groene Golf gegeven. Na jury beraad is er besloten om toch de prijs uit te reiken.

De gelukkige winnaar is geworden: Benno Leeftink uit Goor.

Na 10 rondes met 8 vragen is het team van Diepenheim de winnaar geworden van de Hofkennisquiz 2020.

Het team bestaat uit: Harrie Alberts, Heleen Glas, Wilfred Luitse, Rob Rohaan en teamcaptain Henny Tellmann

De eindstand is:

1. Diepenheim – 63 punten
2. Bentelo – 57 punten
3. Delden, Goor en Markelo – 55 punten