Duo Cibeles vult Beaufort met viool en cello klanken

 

Buiten was het somber en nat, binnen klonken de warme klanken van viool en cello. Zondagmiddag 6 oktober jl. heeft een redelijk gevulde zaal (het hadden natuurlijk meer mensen moeten zijn) genoten van Duo Cibeles.

Het duo bestond vandaag uit Francisco Deheza (viool) en Wytske Holtrop (cello). Wytske verving deze middag Suzanne van Duuren, de medeoprichtster van Duo Cibeles. Suzanne kon vanwege een blessure niet zelf spelen, maar vond in Wytske een prima vervanger.

Het talentvolle en geschoolde duo bracht een gevarieerd programma met lichte en zwaardere werken van de franse componisten Karol Beffa, Jean Baptiste Breval en Maurice Ravel. Ook werk van Reinold Gliere, een Oekraïense componist en Bela Bartók, een Hongaarse componist vulde de zaal.

Francisco Deheza komt uit Spanje en Wytske Holtrop uit Friesland. Beide hebben o.a. gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Wytske was meerdere malen prijswinnaar bij Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Ook Francisco won prijzen.

Door een hoestbui moest ik voor het einde van het concert de zaal verlaten, maar kon toch al snel, zittend op de trap buiten de zaal, weer meeluisteren. Daar leek het bij de ‘Sonate voor viool en cello’ van Ravel of er een heel orkest in de zaal zat.

Al met al was het een mooie muzikale middag.

Alie Poortman