Opening expositie Arie Langendoen, Martine Rouwenhorst en Nique Baltink in Het Beaufort

Markelo, Lochem, Haaksbergen. Wat hebben deze plaatsnamen gemeen. De drie kunstenaars die vanaf 30 november in Het Beaufort hun werk presenteren zijn woonachtig in deze gemeenten.

 

   

Het is gevarieerd werk wat er te zien is. Arie Langendoen, is het meest veelzijdig met etsen, tekeningen, collages en houtsneden. Marijke van Hamersvelt interviewde de drie kunstenaars bij de druk bezochte opening zaterdag 30 november 2019.

Arie heeft geen voorkeur voor een bepaalde techniek; de afwisseling vindt hij juist leuk. De manier van werken verschilt wel per techniek. Bij een ets gaat Arie soms uit van een eerder gemaakte tekening en bij een collage laat hij zich wel eens inspireren door een afbeelding die hij in een tijdschrift tegenkomt.

Martine laat zich bij het maken van haar foto’s vooral leiden door haar gevoel. Overal ziet ze dingen waar ze creatief iets mee wil. Dat kan in Nederland, Zweden of Hongarije zijn. Ze heeft een bouwkundige achtergrond zodat details van gebouwen (ramen) en fabrieken in haar werk voorkomen.

Nique maakt keramiek. Ze vertelt dat ze met keramiek in contact kwam door Feija Ossewaarde die in Diepenheim workshops keramiek gaf. Ze heeft geen voorkeur voor een bepaalde techniek maar vindt de resultaten bij het Raku stoken altijd erg verassend. Zo werd een kikker die groen bedoeld was ineens bruin zonder craquelé. Maar wel erg mooi.

 

    

De expositie is nog tot 30 maart te zien in Het Beaufort ( zie: www.hetbeaufort.nl) Zoekt u nog cadeautjes voor Sint (wel haasten) of Kerst ? Het meeste werk is vriendelijk geprijsd. Arie is 80 geworden dus veel werk van hem is voor € 80.00 te koop.