Opening expositie Art-Xpressief in Het Beaufort

Bij een waterig voorjaarszonnetje werd zaterdagmiddag 2 maart 2019 de expositie van Art-Xpressief geopend. Het publiek was niet in grote getale toegestroomd maar er was een redelijke belangstelling. De thuisblijvers krijgen komende tijd nog de kans om de expositie te bezoeken (zie de website van Het Beaufort) wat ik ze zeker aan zou raden. Grote diversiteit aan kunstenaars, werkwijze, techniek, opleiding van de kunstenaar en thema.

In haar openings verhaal vertelde  Marijke van Hamersvelt samen met Trudy Dales (een van de exposanten) hoe de groep met elkaar in contact gekomen was. Trudy had via Facebook een oproep gedaan om samen met andere kunstenaars eenmalig een expositie te houden en daar waren meerdere reacties op gekomen. Inmiddels zijn er al meerdere exposities geweest op verschillende plaatsen in Nederland telkens met verschillende samenstelling. De kunstenaars werken allen  individueel; alleen voor het exposeren hebben ze elkaar gevonden.

                 

 

Dat het werk zeer divers is valt snel op. Trudy Dales werkt drie dimensionaal met Epoxy dat ze regelmatig combineert met glas, beton en staal. Sorayda de Castro autodidact werkt met airbrush. Karla Kassenaar houdt zich bezig met geometrisch abstracte werken. Claudia Eikendal heeft het ambacht papier scheppen geleerd en is zo papierkunstenaar geworden. Voor Mieke Veerkamp is de natuur haar grote inspiratiebron, in haar collages en objecten. Teun Renes, de enige man onder de vrouwen was in de jaren ’50 lid van de Liga Nieuw Beelden in Amsterdam. Ook Teun maakt geometrisch abstracte werken in wat zachtere kleuren dan Karla Kassenaar.

Na de officiële opening maakten de bezoekers gretig gebruik van de mogelijkheid het tentoongestelde werk te bekijken en werd in de foyer gezellig nagepraat bij een drankje en een hapje. Voor de openingstijden zie bij de agenda op deze site.