Accommodatie

Welke zalen heeft Het Beaufort ? Je komt binnen in de Foyer. Hier is de ontvangst en worden drankjes geschonken. Verder zijn er beneden (in het oude gebouw) de “Trouwzaal” voor cursussen en vergaderingen en er wordt gebridged. Deze zaal is geschikt voor 24 personen en voor het bridgen voor 32 personen. Tegenover de Trouwzaal is er de “Commissiekamer” voor cursussen en vergaderingen  voor maximaal 16 personen. De namen van deze zalen verwijzen naar de vroegere bestemming toen dit gebouw nog het gemeentehuis van Markelo was.

Een verdieping hoger is de “Tussenzaal” voor cursussen en vergaderingen voor maximaal 16 personen. Deze zaal is voorzien van een vaste beamer.

Helemaal boven is er de “Beaufortzaal” voor filmvoorstellingen, presentaties, muziekuitvoeringen, lezingen en voor huwelijksvoltrekkingen. Deze zaal heeft een capaciteit van maximaal 75 personen en heeft behalve een groot filmscherm een geluidsinstallatie en een vaste beamer.

Naast de “Beaufortzaal” is er nog de “Galeriezaal”. De naam zegt het al: deze zaal is vooral geschikt voor exposities maar kan incidenteel gebruikt worden voor het schenken van drankjes bij presentaties of recepties in de “Beaufortzaal”.

Het Beaufort beschikt verder over een mobiele geluidsinstallatie die desgewenst (en indien beschikbaar) in alle ruimtes gebruikt kan worden. Ook is er nog een mobiele beamer die gebruikt kan worden in de “Trouwzaal” en de “Commissiekamer”.