Wat doen wij

Exposities

De projectgroep Beeldende Kunst verzorgt een aantal langdurige exposities. Zij organiseert een gevarieerd programma met in principe drie exposities per jaar, waarvan minimaal twee van professionele kunstenaars. Hierbij komen verschillende disciplines (ruimtelijk, schilderen, nieuwe media, fotografie etc.) aan bod. Voor de overige expositie(s) wordt de gelegenheid geboden aan (amateur) kunstenaars uit Markelo en omgeving.

Belangstellende kunstenaars kunnen zich bij een van de leden van de projectgroep melden als ze een keer willen exposeren. De projectgroep is te bereiken via beheer@hetbeaufort.nl

De exposities zijn gratis te bezichtigen. Klik hier voor Exposities uit het verleden.

Film

Gedurende het seizoen worden in de Beaufortzaal elke maand twee films vertoond, zowel commerciële als filmhuisfilms. Een besloten voorstelling voor groepen vanaf tien personen is ook mogelijk. In de nieuwsbrief die maandelijks verschijnt, staat informatie over de films.

Muziek, Literatuur & lezingen en cabaret

De Beaufort-zaal is uitermate geschikt voor kleinschalige optredens. Een plek waar de liefhebber optimaal kan luisteren en genieten van diverse vormen van muziek en andere voorstellingen. De projectgroepen organiseren optredens voor een breed publiek. Het aanbod is gevarieerd, laagdrempelig en betaalbaar voor iedereen.

De concerten worden verzorgd door professionele, talentvolle en aankomende musici, solisten of ensembles. Er komen diverse muziekstijlen aan bod zoals klassiek, jazz en pop. Ook wordt er een podium geboden aan singer-songwriters en er is ruimte voor kleine dans- en theatervoorstellingen.

Elke derde vrijdag van de maand wordt het Muziekcafé georganiseerd en wordt de mogelijkheid geboden om, in een ongedwongen sfeer, samen te zingen en/of een instrument te bespelen of alleen te luisteren.

De projectgroep Literatuur organiseert avonden waarop een schrijver of schrijfster komt vertellen over zijn/haar oeuvre. Er worden zowel landelijk bekende schrijvers/schrijfsters uitgenodigd, als ook uit de regio.

Hierbij komen alle genres aan bod: romans, kinderboeken, reisboeken, historische fictie en non-fictie enz.

Kijk voor het aanbod bij Agenda

Hofdictee en Quiz

Elk najaar is Het Beaufort toneel van het Hofdictee. Teams uit de diverse kernen van de gemeente Hof van Twente strijden tijdens deze avond om de wisselbeker.

De buurtkennisquiz en de Hofquiz zijn twee jaarlijks terugkerende quizen die worden georganiseerd in Het Beaufort. Het winnende team bij de buurtkennisquiz vertegenwoordigt Markelo bij de Hofquiz tussen teams uit de verschillende kernen van de gemeente Hof van Twente.