Wat doen wij

Het Beaufort biedt onderdak voor activiteiten van derden (zie accommodatie), maar veel activiteiten die plaatsvinden binnen Het Beaufort worden georganiseerd door vrijwilligers binnen de diverse projectgroepen van Het Beaufort.

Exposities

De projectgroep Beeldende Kunst verzorgt een aantal langdurige exposities binnen Het Beaufort. Dit leidt elke keer weer tot een andere aankleding van de wanden binnen Het Beaufort.

Projectgroep Beeldende Kunst

De projectgroep Beeldende Kunst organiseert een gevarieerd programma, waarbij verschillende disciplines (ruimtelijk, schilderen, nieuwe media, fotografie etc.) aan bod komen.

De projectgroep organiseert in principe 4 exposities per jaar, waarvan minimaal 2 van professionele kunstenaars en voor de overige expositie wordt de gelegenheid geboden aan Markelose (Hof van Twente) (amateur-)kunstenaars, de Markelose Kunststichting, een schildersclub, e.d.

Belangstellende kunstenaars kunnen zich altijd bij een van de projectgroepleden melden als ze een keer willen exposeren. De projectgroep is te bereiken via beheer@hetbeaufort.nl

De exposities zijn gratis te bezichtigen.

De projectgroep bestaat uit:

  • Marijke van Hamersvelt
  • Marga IJsebrands
  • Jeanine Vet.

Lees meer over exposities in Het Beaufort….

Cursussen

De projectgroep educatie is verantwoordelijk voor de samenstelling van het cursusaanbod binnen Het Beaufort. Van een taalcursus tot een iPad cursus.
Lees meer over het cursusaanbod…

Filmvoorstellingen

Gedurende het seizoen worden in de Beaufortzaal elke maand een aantal films vertoond. Dit zijn zowel commerciële films alsook filmhuisfilms. In de schoolvakanties – met uitzondering van de zomervakantie – worden er daarnaast ook jeugdfilms vertoond. Een besloten filmvoorstelling voor groepen vanaf 10 personen is ook mogelijk.

De projectgroep bestaat uit:

  • Ria Heupink
  • Betsy Scheperkeuter

 

Literatuur & lezingen

Een aantal keer per jaar biedt Het Beaufort plek voor een lezing of een literaire avond. In de afgelopen jaren zijn al diverse schrijvers van naam binnen Het Beaufort geweest.
Lees meer over de projectgroep Literatuur & lezingen…

Muziek

Het Beaufort is uitermate geschikt voor kleinschalige optredens. Een plek waar de muziekliefhebber optimaal kan luisteren en genieten van diverse vormen van muziek. De projectgroep Muziek organiseert een paar keer per jaar muzikale optredens, met als doel om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Lees meer over muziek….

Hofdictee

Elk najaar is Het Beaufort toneel van het Hofdictee. Teams uit de diverse kernen van de gemeente Hof van Twente strijden tijdens deze avond om de wisselbeker.

Quizen

De buurtkennisquiz en Hofquiz zijn twee jaarlijks terugkerende quizen die worden georganiseerd in Het Beaufort. Het winnende team bij de buurtkennisquiz vertegenwoordigt Markelo bij de Hofquiz tussen teams uit de verschillende kernen van de gemeente Hof van Twente.