FOTOGRAFIE BEGINNERS

voorjaar 2021

Fotografie betekent: schrijven met licht. Voor een goed resultaat is kijken de basis. Aan de hand van opdrachten bespreken we samen in iedere les de gemaakte foto’s. Daarom is deze cursus bestemd voor mensen die graag hun camera beter willen leren kennen om betere foto’s te maken.

Belangrijk is het kijken naar onderwerpen, compositie en standpunt van waaruit wordt gefotografeerd. Wat u met eigen ogen ziet moet wel technisch (diafragma, sluitertijd, iso, etc,) correct in beeld gebracht worden voor een goede foto. Deze cursus helpt u leren kijken, maar vooral uw camera te beheersen. Voorwaarde is dat de camera de mogelijkheid heeft om handmatig ingesteld te kunnen worden.

Tussen de cursusdagen moet u een halve dag reserveren voor het maken van opdrachten. Het doel is betere foto’s maken door voorbeelden te bestuderen, een beetje theorie en veel oefenen van basistechnieken met uw eigen camera. Neem tijdens de lessen uw eigen camera mee en ook het instructieboekje van de camera (of de digitale versie). Er zal tijdens alle lessen de gelegenheid zijn om vragen te stellen rondom de instelling van de camera.

Wij werken digitaal en daarom zult u op zijn minst de foto’s moeten kunnen overzetten op uw pc en via e-mail kunnen verzenden naar de docent.

De cursus wordt bij voldoende deelname in zeven lessen op donderdagavond in het voorjaar van 2021 gegeven.

Docent: Percy Fokkink
Kunstenaar en fotograaf Percy Fokkink heeft zijn opleiding genoten aan de AKI in Enschede en de Fotovakschool in Apeldoorn. Hij heeft een aantal jaren lesgegeven op een ROC en aan de Volksuniversiteit en ziet er naar uit om bij Het Beaufort ook dit cursusjaar weer aan de slag te gaan.

Cursusdag- en tijd:
donderdagavond van 19.30 – 22.00 uur, inclusief een kwartier pauze

Cursusdata 2021 : 11 en 25 februari; 11 en 25 maart; 8 en 29 april; 13 mei

Kosten: € 95,00

N.B. Vanwege coronamaatregelen kunnen cursusdata wijzigen

Let op: Bij aanmelding s.v.p. aangeven welk merk en type digitale camera u heeft.

Informatie over de cursus en aanmelding: via cursuscoördinator Ellen Graven
e.graven50@yahoo.com