INTRODUCTIE ZWEEDS

Algemeen: Sinds enkele jaren  wordt er op Het Beaufort in Markelo een cursus Zweeds aangeboden. Omdat Zweden steeds meer in de belangstelling staat is het leuk om kennis te maken met taal en cultuur van dat interessante land.

                                                                                            

Hejsan!

Mijn naam is Sander Cox. Ik ben geboren in 1987 en kom uit Enter (Overijssel).

Inmiddels woon ik al weer een poosje in Nederland, maar je kunt wel stellen dat Zweden mijn tweede thuisland is. Dit komt doordat ik er geruime tijd heb gewoond.

Eerst toen ik daar na mijn middelbare school een uitwisselingsjaar deed. En later, na mijn studie in Groningen, vijf jaar in Uppsala voor een tweede studie. In Groningen heb ik Nederlandse taal en cultuur gestudeerd (en ook wat vakken van Scandinavistiek) en in Uppsala wiskunde en informatica.

Ruim zes jaar wonen en studeren in Zweden hebben ervoor gezorgd dat ik de taal goed spreek en kennis heb van de Zweedse cultuur. En dit draag ik graag over aan de cursisten die Zweeds willen leren.

De volgende cursus  Zweeds worden aangeboden:

Deze cursus heeft 10 bijeenkomsten van 1 ½ uur.

Als natuurliefhebber zoekt u misschien rust en ruimte in het Noorden en wilt u vrij rondtrekken. Houdt u ook van de spannende Zweedse krimi’s op televisie, of hebt u de spannende boeken van Nesser, of over Wallander van Mankell  gelezen?

Als u  nader kennis wil maken met de taal en het land van o.a.  Pippi Långstrump, IKEA en ABBA?  Dan is de introductiecursus Zweeds iets voor u, waarin de basis  van het  Zweeds wordt aangeboden. Met eenvoudige teksten, oefeningen en dialogen uit het dagelijks leven, (b.v. in cafés,  postzegels kopen, boodschappen doen, op de camping)  leert u zich een beetje redden .

Ook iets over natuur en cultuur wordt behandeld. De Zweedse woorden “ombudsman” en “kulturhus” kent u al…..  en sommige Twentse  woorden  lijken zelfs op  Zweedse dialectwoorden.

Cursusdag en -tijd : woensdagmiddag 15.15 – 16.45 uur

Cursusdata 2024:  10, 17, 24 en 31 januari;  7, 14 en 28 februari;  6, 13 en 20 maart

Kosten :  € 120

Kosten lesmateriaal: nog niet bekend

Docent : Sander Cox

Door u aan te melden verplicht u zich tot betaling van de cursusprijs bij aanvang van de cursus.

Informatie en aanmelding via cursuscoördinator Diny  Breuker: diny.breuker@gmail.com