ARIE LANGENDOEN, MARTINE ROUWENHORST EN NIQUE BALTINK EXPOSEREN IN HET BEAUFORT – GEANNULEERD

Martine Rouwenhorst – Foto’s

Martine woont en werkt in Lochem. Ze is getrouwd en heeft 2 kinderen. In haar vrije tijd trekt ze er graag op uit, gewapend met wandelschoenen en haar fototoestel, om tijdens wandelingen te genieten van alles wat er op haar pad komt.

Een vakopleiding op fotografisch gebied heeft ze niet gehad, behalve een cursus fotografie bij Geert de Groot in Almen in 2014.

Martine fotografeert op gevoel. Onder het motto “Kijk om je heen, er is zoveel te zien.” legt ze dingen vast die haar inspireren en fascineren. Verweerde en geleefde voorwerpen hebben haar voorkeur.
Elk voorwerp dat zij fotografeert heeft zijn eigen verhaal.

In 2015 en 2018 heeft Martine meegedaan aan de Kunstroute Lochem. Daarnaast heeft ze in Lochem ook een paar keer mogen exposeren bij Koffie en Theehuis Semmelink.

Zij hoopt dat haar foto’s mensen net zo veel plezier en inspiratie geven en te kunnen laten genieten zoals zij zelf van haar eigen werken doet.

Om het voor iedereen gemakkelijk te maken om van plezier van haar werk te kunnen hebben, heeft ze veel mooie kaarten gemaakt die ook in Het Beaufort te koop zijn.
Ze heeft (nog) geen website, maar wel een facebook-site waarop regelmatig werken van haar te zien zijn.

Arie Langendoen – Etsen, tekeningen, collages, houtsnedes en schilderijen

Na 40 jaar onderwijs, voornamelijk in de vakken tekenen en handvaardigheid, vulde hij zijn vrije tijd met creatieve activiteiten en bezigheden in de vrije natuur.De belangstelling voor de natuur, met name voor vogels, planten en het landschap geven Arie veel inspiratie.

De eerste stappen op het teken- en schildersvlak deed hij op de Haarlemse kweekschool o.l.v. de heer J. Ploos van Amstel.

Etsen leerde hij van de Holtense kunstenaar Kees Stoop. Daar deed hij de kennis op van het lijnetsen, werken met aquatint, suikeraquatint en droge naald. Al deze technieken heeft hij veelvuldig toegepast.

Houtsnijden ontwikkelde Arie proefondervindelijk. Aanvankelijk werd tri- of multiplex als grondvlak gebruikt. Door het eerste laagje fineer deels weg te snijden ontstaat een overblijvende voorstelling die van inkt wordt voorzien en met behulp van een lepel op rijstpapier wordt afgedrukt.

Het maken van collages vereist veel zoekwerk in allerlei tijdschriften. Hierin moeten bruikbare plaatjes en passende kleuren gevonden worden. Door scheur- en knipwerk worden de voorstellingen gerealiseerd.

Arie schildert met olieverf, en dan het liefst op paneeltjes. Over het algemeen maakt hij geen groot werk. Daar voelt Arie zich beste bij. Slechts een enkele keer produceert hij groter werk: een schilderij voor de Markelose Kunstroute bijvoorbeeld.

Kortom: dit is een zeer veelzijdige Markelose kunstenaar, waarvan het werk de moeite waard is om te komen bekijken.

Nique Baltink – keramiek

Nique werkt al sinds 1996 met klei en ze vindt het nog steeds fascinerend om de vele mogelijkheden die dit materiaal biedt te onderzoeken en uit te proberen.

Kenmerkend voor de stijl van Nique is, dat ze vrijwel al haar objecten handmatig opbouwt of boetseert vanuit platen of rollen van klei, meestal wit- of zwartbakkende chamotte. Soms ontstaan ze -na eerst zorgvuldig te zijn getekend- uitgesneden en later samengevoegd tot model en soms door gebruik te maken van een mal, maar ook werkt Nique zoals ze zelf zegt “uit de losse pols”.
Het resultaat is een veelheid aan vormen, soms in de basis herhaald, maar verder of anders uitgewerkt, die alle gekenmerkt worden door een verfijnde afwerking, al of niet door de aangebrachte glazuren en de keuze voor het bak-of stookproces (Raku of steengoed).

De verscheidenheid komt daarnaast tot uiting doordat Nique zich niet alleen liet en laat inspireren door de rijkheid aan vormen en kleuren die de natuur uit haar omgeving haar biedt, maar ook door haar brede belangstelling voor oude culturen ( Inca’s, Azteken, het oude China en Europa) en door de vele onvergetelijke indrukken die ze tijdens haar talrijke reizen over de hele wereld heeft opgedaan.

Kortom, een mooie gevarieerde expositie met werk van drie kunstenaars.

De expositie is nog tot 25 maart 2020 op de zondagen 19, 26 januari,2,9,16 en 23 februari en 1, 8, 15 en 22 maart te bekijken kan ook op afspraak worden bezocht via: beheer@hetbeaufort.nl