Art-Xpressief, een dynamische groep kunstenaars uit diverse disciplines

Op zaterdag 2 maart om 16.00 uur werd in Het Beaufort in Markelo de expositie geopend van Art-Xpressief, een dynamische groep kunstenaars uit diverse disciplines, waarvan voor deze expositie 6 kunstenaars hun verrassende werk exposeren.

De expositie is nog te zien tot en met 19 mei 2019 op werkdagen via een afspraak met beheer@hetbeaufort.nl

 

         

De kunstenaars zijn:
Trudy Dales, is autodidact en werkt nu met Epoxy dat ze regelmatig combineert met glas, beton en staal. Meestal zijn de figuren zwart, de gekleurde afwerking wordt door haar dochter gedaan. De kale hoofdjes van de figuren zijn een ode aan een overleden vriendin, die haar materialen na liet zodat zij kon experimenteren.
Sorayda de Castro, autodidact en na een lange tijd met olieverf gewerkt te hebben, ‘ontdekte’ ze airbrush. Sindsdien maakt ze schilderijen, waarbij ze de airbrush combineert met pastel, aquarel en houtskool. Haar werk is realistisch en thema gerelateerd, zoals portretten van kinderen in vluchtelingkampen en Afrikaanse vrouwen.
Karla Kassenaar, heeft de Kunstacademie afgerond. Zij houdt vooral van experimenteren hetgeen zichtbaar is in haar Mixed Media.
De laatste jaren houdt ze zich ook veel bezig met Geometrisch Abstracte werken.
Claudia Eikendal, is een autodidact papierkunstenaar. Haar nieuwsgierigheid naar oude ambachten en de passie voor papier kwamen samen toen ze leerde papier scheppen. Vooral het werken met papierpulp heeft haar voorkeur. Papier is een zeer toegankelijk materiaal en, ondanks alle digitalisering, volop om ons heen te vinden.
Mieke Veerkamp, is papierkunstenaar en voor haar is de natuur de grote inspiratiebron, in haar collages en objecten. De kern van haar werk zijn scheursels en vezels van verschillende soorten papier. Zo ontstaan de collages door als het ware te “schilderen” met papierscheursels waarbij ook vezels en allerlei andere natuurmaterialen gebruikt worden.
Teun Renes, was in de jaren ’50 lid van de Liga Nieuw Beelden in Amsterdam. Zij zorgden voor een explosie van vrijheid in de kunst. Net als de schilders van Cobra zochten zij naar nieuwe uitdrukkingsmiddelen en vormen. De technische ontwikkeling was daarbij een grote impuls. Met de nieuwe materialen werd geëxperimenteerd en getest op de gebruiksmogelijkheid in de kunst. Teun is nog steeds niet uitgezocht.
Openingstijden expositie van 14.00 tot 16.30 uur: Op zondag 3 , 10, 24 en 31 maart 2019. Op zaterdag 9, 16, 23, 30 maart en 6 april 2019.

De expositie is dus nog steeds te zien tot en met 19 mei 2019 op werkdagen  via een afspraak met beheer@hetbeaufort.nl