EXPOSITIE ANK STEGENGA EN ANNEKE MENSINK

Ank Stegenga

          

Kunst gaat voor mij over het uitdrukken van wezenlijke dingen, voorbij de woorden. Als ik aan het werk ben verlies ik de tijd al experimenterend en ontdekkend. Het schilderen is enerzijds een proces van spontaniteit en verwondering, anderzijds een proces van afstand nemen, goed kijken, keuzes maken en hernieuwd vinden.

Ik schilder en teken al jaren en ben opgeleid door diverse kunstenaars.  Ook heb ik verschillende kunstscholing gevolgd en van daaruit heb ik langzamerhand mijn eigen stijl ontwikkeld.  Nog steeds ben ik met scholing bezig, het houdt mij scherp en verdiept mijn stijl. Als beeldend kunstenaar werk ik graag met mixed media, wat de diversiteit in mijn werk versterkt.

Belangrijke inspiratiebronnen in mijn werk als kunstenaar zijn de natuur, structuren, foto’s die ik maak, beweging, innerlijke beelden en gedichten.

Thema’s als transitie, verbinding, abstracte landschappen zijn terug te vinden in mijn werk. Hoewel ik titels geef aan mijn werk, laat ik graag aan de kijker over wat hij of zij ziet.

Behalve schilderijen maak ik ook spontaan tekenwerk, waarbij abstracte lijnen centraal staan.

Mijn werk is te omschrijven als lyrisch abstract.

De schilderijen zijn gelaagd, kunnen verstild en sferisch zijn, maar ook kleurrijk en explosief.

Deze innerlijke polariteit komt terug in mijn werk.

Tijdens mijn expositie bij Beaufort is er zeer divers werk te zien van verschillend formaat.

www.ankstegengakunst.nl

 

Anneke Mensink 

‘De huid als grens…
een tijdloos landschap’

De schoonheid van het verval en de onvolkomenheden van de mens vormen de essentie van mijn werk. Ik gebruik in mijn beelden de huid als sculpturale metafoor. Met het blootleggen van structuur druk ik iets uit. Door invloeden van buitenaf is de huid aangetast en kwetsbaar geworden. De huid is de grens tussen binnen en buiten, wat laat je zien en wat niet. Ik werk met symbolen als sleutels, veren, zeewaaiers en andere natuurlijke materialen die al een leven hebben gehad en maak daar weer een nieuw object van. Zo creëer ik een tweede leven en een nieuwe identiteit.

Tijdens de expositie in Het Beaufort zal ik een aantal bosnimfen tentoonstellen. Zij refereren aan de Griekse mythologie.

www.annekemensink.nl

De expositie is geopend van 14 tot 16.30 op: 10 / 17 / 24 sept. ; 8/ 15/ 22/29 okt en 5/11/19/26 nov.2023.