Oorlog en Vrijheid in Markelo

Het is al weer een tijdje geleden dat Het Beaufort door belangstellenden van exposities, films of cursussen bezocht kon worden. Oorzaak Corona. Het bestuur heeft besloten het seizoen 2020 -2021  definitief af te sluiten.

Een uitzondering geldt voor de bevrijdingsexpositie. Deze is in juni, juli en augustus geopend voor publiek. (voor data en tijden zie hieronder)

Er is in verband met de tentoonstelling door de vrijwilligers (Het Beaufort en De Stichting Heemkunde Markelo en de De Stichting Herdenken en Vieren Vrijheid Markelo) heel wat werk verzet.

Voor wie wat meer wil weten over Markelo in oorlogstijd echt een must. Er is in Nederland echt wel veel te vinden over de Tweede Wereldoorlog, maar over specifiek Markelo ; inwoners, verzet onderduikers, loopgraven enz. heb ik nog nooit zoveel (foto) materiaal bij elkaar gezien.

Veel foto collages, kaarten en enkele technische hoogstandjes om muziek uit de oorlogstijd te horen.

De tentoonstelling omvat ongeveer alle zalen en bovenin het gebouw bevindt zich een documentatiecentrum waar men kan bladeren in tijdschriften en boeken; er kunnen ook boeken  worden gekocht of besteld over Markelo in de Tweede Wereldoorlog. Om het thuis nog eens na te lezen.

Een werkelijk zeer boeiende tentoonstelling, zeer verzorgd en heel compleet ingericht.

Wij kunnen het u aanbevelen.

            

De expositie is te bezoeken op: 19 en 20 juni, 3 en 4 juli, 17 en 18 juli, 7 en 8 aug. en 21 en 22 aug. Telkens van 14 – 16.30 uur. Melden bij de ingang en registreren, ook mondmaskers zijn verplicht. Er mogen maximaal 20 bezoekers tegelijk in het gebouw aanwezig zijn.

Het is ook mogelijk om buiten de openingstijden in groepsverband de expositie te bezoeken.

U kunt hierover contact opnemen met Edu Boomkamp van Het Beaufort: 06-58944989.