Expositie Carin  van Hout en Rietje Baas 27 maart 2022

Carin  van Hout en Rietje Baas exposeren van 5 maart tot 30 mei in Het Beaufort in Markelo. 

Carin van Hout

Zij schildert vooral met acrylverf , een materiaal dat haar blijft boeien. Verder ontwerpt en maakt zij unieke tassen in leer of doek en tekent graag naar model in soft pastel.

          

Carin was eigenaresse van een winkel in kunstenaarsbenodigdheden, werkte 30 jaar in het onderwijs en behaalde o.a. de lesbevoegdheden Tekenen, Kunstgeschiedenis (aan de Rietveld Academie) en handenarbeid.

 

In haar jonge jaren volgde Carin twee jaar lessen modeltekenen aan de St. Joost Academie in Breda. De laatste jaren werkt zij met veel plezier naar model.

Het werk is vooral veelzijdig qua onderwerp en werkwijze. In deze expositie vindt u eigenzinnige portret / modelschilderijen, monumentale verhalen en enige tassen. Ook haar nieuwste en meest persoonlijke schilderijen zijn te zien; een serie nachtmerries, die verwijzen naar indringende gebeurtenissen in haar leven. Verder ook landschappen, sporters ; kom gewoon kijken en genieten.

Carin is met haar partner drie jaar geleden vanuit Almere naar Holten verhuisd; de naam “Atelier Hollywood” heeft zij meegenomen. Uiteraard is zij inmiddels lid van de Vereniging van Holtense Beeldende Kunstenaars, de VHBK.

Carin staat open voor opdrachten.

Mail: carinvanhout@hotmail.com , website: https://atelierhollywood.vpweb.nl/

Rietje Baas : glasfusing

Na wat omzwervingen door Nederland is zij in 2012 neergestreken in het mooie Holten. Sinds 2020 verblijft ze ook veel in met name Zweden en Noorwegen.

Om tijdens haar werkzame leven, als organisator van reizen naar Scandinavië, haar hoofd leeg te maken is zij begonnen met edelsmeden en daarna met werken met glas. (glasfusing)
Nu gebruikt zij de wintermaanden om haar werken te creëren. Met name de directe omgeving en de natuur inspireren haar.

                    

Glas heeft Rietje altijd al gefascineerd met name door de sprankelende kleuren bij wisselend licht en de mogelijkheden dat het materiaal daardoor biedt. Na een workshop glasfusing gevolgd te hebben is zij voor deze techniek gevallen. Glas wordt hierbij na het te snijden en modelleren onder hoge verhitting versmolten.

Als autodidact en door veel te experimenteren blijft Rietje zichzelf ontwikkelen. Er is in het leerproces veel fout gegaan doordat het versmelten van glas niet vanzelfsprekend is en dat glas een eigen wil blijkt te hebben. Het is iedere keer weer spannend en daardoor ook een verrassing als de oven na een stookgang open mag of het resultaat is zoals verwacht. Glas is veelzijdig en kleurrijk.

Het werk van Rietje is zeer de moeite waard om te komen bekijken. Ook Rietje staat open voor opdrachten.

De expositie van Carin en Rietje is ook open op de dagen dat de 150 jaar Beaufort expositie is geopend. Dat zal zijn  op de zaterdagen  14, 21 en 28 mei en de zondagen 15, 22 en 29 mei 2022.

De geldende Corona richtlijnen gelden ook in Het Beaufort.