Expositie diverse kunstenaars

Het betreft ruimtelijk werk, schilderijen, collages, aquarellen en tekeningen.

De expositie is geopend tot 29 november.
De expositie kan na afspraak met beheer@hetbeaufort of via de kunstenaars worden bezocht.

Berthold Freeve

Het Kokerproject

Verzamel allerlei soorten kartonnen kokers. Knip elke dag uit de krant foto’s en plaatjes .

Kies een thema en beplak een koker met verschillende aspecten van het thema die op dat moment erg in het nieuws zijn. Als je dat een half jaar doet ontstaat er een geschiedenisboekje.

Het leek zo gemakkelijk. Maar dat viel tegen.

Lia Zwaan

Collages

Tekenen met materialen als stof, papier, plastic, houtjes of wat maar op je schilderij van pas komt, bevalt haar.

Ze legt bij voorbeeld 20, 30 stukken stof op een panel, en verschuift alles 100 keer, en pats, als het goed is, is het een voorstelling.

De toevalstreffer helpt.

Stoffen hebben het voordeel dat ze van zichzelf al glanzend, ruw, harig of doorzichtig kunnen zijn.

Haar voorstellingen zijn vaak abstract, maar ze maakt ook portretten.

Dinand ten Brinke

Schilderijen

In Nijverdal ontmoette hij een plaatselijke huisarts die in zijn vrije tijd veel schilderde in zijn eigen atelier. Van hem heeft hij zijn eerste lessen gehad in schilderen met olieverf.

Na het verhuizen naar Markelo heeft Dinand jaren les gehad van Ben Zweerink. Vooral het schilderen in de juiste verhoudingen en het aanbrengen van diepte in het schilderij, heeft hij bij hem geleerd.

Marijke Maas

Schilderijen

 Al op vroege leeftijd kreeg zij, aangemoedigd door haar vader (zelf een zeer verdienstelijk (amateur)schilder), belangstelling voor het schilderen. Zij heeft toen een periode les gehad van de Eindhovense kunstenaar Jan Kuhr.

Haar loopbaan eiste al haar energie en aandacht op. Voor haar werk (alsmede voor haar plezier) reisde zij veel. Hierdoor ontstond een bijzondere interesse in de fotografie. In clubverband is zij daar dan ook een aantal jaren actief in geweest.

Toen Marijke de laatste jaren voor haar pensionering wat meer rust vond, heeft zij haar oude liefde voor het schilderen weer opgepakt en is in Brussel les gaan nemen bij de schilder en multimedia kunstenaar Marc Carniel. Bij hem leerde zij zich in diverse stijlen uit te drukken. Na haar pensionering verhuisde Marijke naar Goor in de Hof van Twente.

De expositie kan na afspraak met beheer@hetbeaufort worden bezocht.

De expositie loopt door tot 29 november