Expositie Trees Vet-Bijlmer en Marie-Louise Venema nog na afspraak te zien

Van 29 augustus tot 27 november 2022 in Het Beaufort

          

Trees Vet – Bijlmer    Schilderijen , Tekeningen

Trees werd geboren in 1928 in Indonesië.

Op de lagere school viel Trees op vanwege haar tekentalent .

Tijdens de oorlogsjaren in het Jappenkamp werden er tekeningen, vooral portretjes, door haar gemaakt van en voor mede kampbewoners.

Na de oorlog verhuisde Trees naar Amsterdam waar ze na de HBS naar de Rijksacademie ging. Na het afronden van deze opleiding trouwde Trees en verhuisde naar Kenya. Hier heeft zij in opdracht veel portretten geschilderd.

Na 13 jaar ging Trees met haar man en gezin weer terug naar Nederland waar haar focus zich verschoof naar het schilderen van bloemen.

          

Met haar portretten en bloemen oogstte zij veel succes waar het werk zich over de wereld verspreide. Dit omdat zij later ook 10 jaar in Schotland woonde en daarna 24 jaar in Frankrijk. Nu woont  Trees in Markelo en met haar 94ste jaar schildert zij nog met veel plezier!

De opbrengst van de verkoop van haar schilderijen schenkt ze aan Giro 555 voor Oekraïne.

 

Marie-Louise Venema       Kussens / pillow talk

 

                                                                                                                 Kussens / pillow talk

De verschillende uitingen van deze kussens zijn het resultaat van de borduurzin, verzamellust en kleur- en vormkeuzes van de mensen die elk een stukje hebben bijgedragen aan het geheel. De diverse, vaak oude, gebruikte stoffen en materialen zijn afkomstig uit boedels, markten en schenkingen van mensen in binnen- en buitenland.

Uiteenlopende stofonderdelen worden samengevoegd tot een geheel met als uitgangspunt: werken met wat er is! Daarbij krijgen b.v. ook de vele uren met de hand geborduurde stukken (opnieuw) aandacht en herwaardering in het geheel. Elk onderdeel heeft een verhaal.

          

Inmiddels liggen deze altijd eenmalige kussens bij mensen thuis in Schoorl, Bolsward, Amsterdam, Lemelerveld, Oss, Baarn, Roermond enz. … en in Diepenheim waar ze vandaan komen.

Elk kussen is uniek! Soms is er een set die ‘’bij elkaar hoort’’ en dat laten we ook graag zo. Deze kunnen bij elkaar vaak mooier tot hun recht komen op b.v. een bank stoel of bed. Maar gewoon zelf een nieuwe set samenstellen is uiteraard een leuk plan en toegestaan want een groot aantal van deze kussens is te koop!

Als liefhebber van textiel, kleuren en kussens roepen we altijd dat deze in een interieur de boel bij elkaar trekken.

 De expositie kan nog slechts na afspraak met beheer@hetbeaufort.nl worden bezocht. De expositie loopt tot 27 november.