Film Mirrewinter – The Movie

Zondag 20 januari 2019 Mirrewinter – The Movie, de oorlogsfilm uit 2018     

De Film van 14.00 uur is uitverkocht.    Extra voorstelling om 20.00 uur !!!

Tijd 14.00 uur. Kosten € 7,50 inclusief een pauzedrankje.

Een verfilming van het boek ‘Mirrewinter op het Platteland’ van Gert-Jan Oplaat.

Regie: Renate van Laarhoven en Sandra Stockentree.

Met Gerhard Meijer, Yvon Bronsvoort, Ruben Haverslag, Petra Hoevink en amateurs uit Hof van Twente en Holten, NL,102 min., Nederlands en dialect gesproken, Nederlands ondertiteld.

De film over een gezin uit Markelo in oorlogstijd ging afgelopen juni in Markelo in première. Een streekproductie met ruim 140 spelers en vrijwilligers.  De film staat bol van tradities, cultuur en gebruiken op het platteland. Alle aspecten in het leven van een boerenfamilie in oorlogstijd komen aan bod. De Duitse bezetter, de Jodenvervolging, het boerenleven, de NSB, het verzet, de rol van de kerk, Canadezen en vooral wie er nu goed … en wie er nu eigenlijk fout was.

Hennek is een ‘nösterige’ man die moeite heeft met zijn levenslot, het geloof, de oorlog en zijn gehandicapte zoon Gètje. Hennek heeft veel bewondering voor zijn vrouw Marie, die altijd liefdevol is voor iedereen, de boel goed kan ‘bedaren’, doorzet, en zich vastklampt aan haar geloof. Gètje is een 13-jarige goedlachse, verstandelijk beperkte jongen. Geerke, 18 jaar, is de oudste dochter. Zij is stiekem verliefd op Herman van Graadsboer, zoon van een rijke NSB-boer uit Markelo. Of zit Herman in het verzet? In de laatste Oorlogswinter wordt de Joodse familie Levi na afloop van een zondagse kerkdienst tijdens een razzia door de Duitsers opgepakt en afgevoerd met een arrestantenwagen. Ook dominee Scheutink, die de familie Levi wil helpen, wordt meegenomen. Wanneer de wagen weg is wordt duidelijk dat Gètje er niet meer is. De familie haalt ongerust Hennek op. Hij blijft altijd thuis omdat hij niet in de kerk wil komen en samen zoeken ze de omgeving af, opzoek naar Gètje. Zullen ze hem terugvinden?