Gerard ter Hofte praat over plastic recycling

Erger jij je ook zo aan zwerfafval?

Het initiatief Hof van Plastic heeft in de gemeente Hof van Twente de Duurzaamheidsprijs 2017-2018 gewonnen. Initiatiefnemer is Gerard ter Hofte uit Markelo. Hij ziet zwerfafval niet als afval, maar juist als grondstof.

Inmiddels heeft hij zijn verhaal al op verschillende plekken in het land kunnen vertellen. En op woensdagavond 23 januari 2019 doet hij dat bij Het Beaufort in Markelo.

Met de Hof van Plastic wil hij samen met mensen en machines ter plekke plastic ‘zwerfafval’ omzetten in nieuw plastic en daarmee bijdragen aan de bewustwording rondom dit thema en werken aan een schonere omgeving. Want afval en met name plastic hoort niet in onze natuur.

Zijn wens is om met mobiele machines langs scholen, bedrijven, festivals en markten te gaan. Zodat iedereen zijn eigen verzamelde plastic in de machine kan gooien om er samen ter plekke nieuwe dingen van te maken. Er wordt hard gewerkt om deze wens werkelijkheid te maken.

Bij deze presentatie wordt u op een interactieve manier betrokken bij Hof van Plastic en de gedachte die erachter zit. Simpelweg: samen aan de slag.

Woensdag 23 januari 2019 komt Markeloër Gerard ter Hofte van “Hof van Plastic” naar Het Beaufort om te vertellen over recycling en verwerking van plastic. De avond begint om 20.00 uur en de toegangsprijs is € 7,50 inclusief pauzedrankje.