Henk van Lottum exposeert in Het Beaufort

Van 3 december 2022 tot 26 februari 2023 is in Het Beaufort de expositie met het werk van Henk van Lottum De opening is op zaterdag 3 december om 16.00 uur 

Henk ademt met de natuur mee in en uit. Hoewel de camera tussen hem en het omringende kijkt naar details en naar de mooiste compositie zoekt, verliest hij de verbinding nooit. Hij ziet en zoekt het licht en maakt het zichtbaar in zijn werk en hij spreekt zich ook uit dat dit licht er voor ons allemaal mag zijn. De realistische beelden stralen rust, harmonie en balans uit. Ze zijn ingetogen en laten je als kijker stil staan.

Als autodidact stoeit Henk met licht en donker, diepte, nabijheid en verre horizonten. En vaak is daar de speelse hond, de vogel of het vlindertje. De jonge Henk, als klein Kind, is nooit ver weg in veel van zijn werken. In zijn magische werken groeit en beweegt van alles door het beeld heen en hanteert hij een ander kleurenpalet.

 

Hoewel deze werken in eerste instantie nog ondoordringbaar leken ontstond er meer recent zicht op een lucht daarboven. Dat wat van binnen doorleefd is verdwijnt en dan is er opeens ruimte voor een nieuwe beweging in zijn werk en heeft hij zelfs een aantal oudere werken aangepast.

De expositie is geopend op : 4 / 10 / 17 en 18 december 2022 en op 7 en 8 / 14 en 15 / en 21 januari 2023, telkens van 14  tot 16.30 uur. 

De expositie kan ook na afloop van de openingsdagen worden bezocht na afspraak met beheer@hetbeaufort.nl

De expositie loopt door tot 26 februari.