Oud-weerman Ton ten Hove en natuurfotograaf Han Brinkcate in Het Beaufort

Op vrijdag 14 februari 2020 is Ton ten Hove te gast in Het Beaufort. Ton ten Hove is bij heel veel mensen bekend als de man die jarenlang bij RTV Oost de weersverwachtingen presenteerde. Inmiddels is hij daar met pensioen maar tijdens lezingen vertelt hij nog graag over het weer, de natuur en de relatie tussen die twee. Ton ten Hove’s  inzicht in de mogelijke weersontwikkeling is enorm. “Doe een paar stapjes terug en neem niet klakkeloos over wat de computerberekeningen je voorschotelen”, is zijn vaste credo.

Het tweede deel van de avond zal worden verzorgd door natuurfotograaf en dierenkenner Han Brinkcate uit Delden. Hij toont een unieke fotocollectie over dieren en planten in hun natuurlijke omgeving en wie hem kent, weet dat hij daarover boeiend kan vertellen. Hij is geboren op het landgoed Twickel en was gefascineerd door vogels waarvan hij veel foto’s maakt. Hij is ook bekend van zijn verhalen in het Hofweekblad onder de titel “Lekker snuffelen in de Twentse natuur.”

Beide presentaties worden gehouden in het kader van de Groene golf van Het Beaufort tijdens het eerste kwartaal van 2020. Deze ongetwijfeld interessante en leerzame avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

De zaal is open vanaf 19.30 uur.