Roundabout Jazz Band

Zondag 26 november 2023 is er een optreden van de Roundabout Jazz Band. De middag begint om 15.30 en de entree is € 10,00

De “Roundabout Jazz Band” is de naam voor onze band. In dit geval wordt daarmee bedoeld: Rondom Deventer. De muzikanten kwamen oorspronkelijk uit Overijssel en na een paar wisselingen is dat nog steeds zo.

Het is een “oudestijl”-jazzband, spelend in de muzikale sfeer van de jaren ’20, die vooral na oorlogsjaren in ons land verspreid raakte. Meestal in een bezetting van drie blazers (trompet, clarinet en trombone) en drie of vier begeleidende ritme-instrumenten (banjo, bas, piano, drums). Vooral op die laatste groep bestaan allerlei varianten. In het geval van de Roundabout J.B. is er geen drummer en geen pianist, maar zijn er wel twee banjoïsten, een combinatie die ons zeer bevalt. In plaats van de staande (string-)bas is er een tuba. Enkele bandleden zingen ook.

Wij gebruiken de term “dixieland” liever niet, omdat die verwijst naar een populaire en lawaaiïge vorm.

Het repertoire stamt voornamelijk uit de jaren 1920-1940.

De bezetting is als volgt: Peter Visser (trompet), Johan Smit (clarinet), Derk Jan de Jong (trombone), Bob Schweig (banjo), Dirk Maas (eveneens banjo), Chris Bolink (tuba).