De Vlinderstichting  vertelt over vlinders in de tuin

Vlinders zijn geliefde insecten bij veel mensen. Ze hebben een hoge aaibaarheidsfactor en mooie kleuren. Toch gaat het in Nederland niet zo goed met de vlinders. De Vlinderstichting zet zich daarom in voor het behoud en herstel van vlinders in ons land. Tuinbezitters kunnen veel doen voor vlinders.

          

De ongeveer 60 soorten libellen in Nederland zijn een stuk minder bekend, maar ook hier zet De Vlinderstichting zich voor in. Het zijn bijzonder fraaie dieren en zeggen daarbij veel over de kwaliteit van hun leefomgeving. Ze brengen het grootste deel van hun leven onder water door. Tijdens deze lezing zullen we een kijkje nemen in de intrigerende levenswijze van vlinders en libellen. Hoe komen ze de winter door? Waar ontmoeten ze elkaar? Welke soorten kun je in je tuin of in de omgeving verwachten? Na deze avond heeft u flink wat tips om uw tuin om te dopen in een vlinder en libellenparadijs.

Tijdens de lezing ziet u prachtige foto’s, korte filmpjes en natuurlijk de verhalen die erbij horen. Bijzondere dingen zoals het vervellen en ontpoppen worden mooi zichtbaar.

Kortom: u krijgt allerlei nieuwe aspecten van het vlinderleven zien. Het wordt een avond natuur beleven waardoor u voortaan een ander gevoel hebt bij deze fantastische dieren!

Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Cultureel Centrum Het Beaufort, Beaufortplein 1, 7475 AG Markelo

De lezing is voor iedereen toegankelijk ; gratis entree