Introductie DUITS

 

SEIZOEN 2020-2021

CURSUSSEN DUITS

Ook dit jaar worden er cursussen Duits aangeboden bij Het Beaufort.

Duits is een belangrijke taal, niet alleen omdat het taalgebied dicht bij Nederland ligt maar ook omdat er veel economische contacten zijn tussen Nederland en Duitsland. En niet in het minst omdat Duitsland een geliefde vakantiebestemming is voor veel Nederlanders.
De volgende cursussen Duits worden aangeboden:

INTRODUCTIE DUITS

Deze cursus omvat 20 lessen die in het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021 gegeven worden.

Voorkennis van het Duits is niet noodzakelijk. Deze introductiecursus Duits  is specifiek gericht op Duits spreken in alledaagse situaties. Ook aan de Duitse cultuur wordt aandacht besteed. Het doel is om zo goed mogelijk in het Duits te  communiceren, waar u ook bent of wat u ook doet, want dan zullen de gewenste contacten het snelst tot stand komen. De grammatica komt ook aan de orde maar we gaan er niet diep op in. In afzonderlijke hoofdstukken van het boek komen belangrijke uitdrukkingen aan de orde. Ook de woordenschat wordt uitgebreid.

We oefenen de leerstof aan de hand van allerlei praktische opdrachten, ondersteund door kleurrijk en afwisselend authentiek materiaal. Naast het leerboek gebruiken we internet en daar waar nodig of gewenst audiovisuele ondersteuning als aanvullende hulpmiddelen. Op een speelse wijze leert u iets over het land en zijn bewoners.

Belangrijke situaties die de cursist kan meemaken in Duitsland komen aan bod zoals uit eten gaan, winkelen, reizen met het openbaar vervoer, iets huren of een overnachting reserveren.

Docent: Herman Beumer

Herman Beumer is als docent Duits verbonden geweest aan het Stedelijk Lyceum in Enschede. Speerpunten in zijn lessen zijn actualiteit en communicatie.

Cursusdag en -tijd: woensdagmiddag 1515 -16.45 uur

Cursusdata 2020:

woensdagmiddag: 30 september, 7, 21 en 28 oktober; 4, 11, 18 en 25 november; 2 en 9 december

Cursusdata 2021:

woensdagmiddag: 6, 13, 20 en 27 januari; 3, 10 en 24 februari; 3, 10 en 17 maart

Kosten: € 210,00 (exclusief boek prijs ca €20)

Informatie over de cursus en aanmelding: via cursuscoördinator
Ellen Graven e.graven50@yahoo.com