SPAANS BEGINNERS 1E JAAR

VOORJAAR 2021

ERK-NIVEAU A/A1

CURSUSSEN SPAANS

Algemeen: Ook dit voorjaargaan er in Het Beaufort in Markelo weer verschillende cursussen Spaans van start. De cursussen van vorig jaar worden vervolgd. Tevens behoort een korte cursus Introductie Spaans tot de mogelijkheden. 

Docent Fatima Geerdink werkt al een aantal jaren met veel plezier bij Het Beaufort. “Voordat ik jaren geleden naar Nederland kwam woonde ik tien jaar in Spanje waar ik de Spaanse taal studeerde. Sinds mijn komst naar Nederland geef ik op allerlei niveaus Spaanse les. Mijn methode is erop gericht om mensen op een ontspannen maar doelgerichte wijze de Spaanse taal aan te leren.”

De volgende cursussen Spaans worden aangeboden:

CURSUS SPAANS BEGINNERS 1e jaar – niveau A/A1

Deze cursus omvat 12 lessen die gegeven worden in het voorjaar van 2021.Voor deze cursus is weinig voorkennis vereist. Spaans beginners is bedoeld voor diegenen die een gedegen kennis van het Spaans willen verwerven. In overleg met de docent is instromen in deze cursus mogelijk.

De cursus kent een brede opzet, er wordt zowel aandacht aan de grammatica als aan de spreekvaardigheid besteed.

Het tekstboek bevat 12 unidades (lessen). Iedere unidad (les) behandelt een actueel en relevant thema, dat op de eerste pagina aan de hand van oorspronkelijk beeldmateriaal wordt gepresenteerd.

De leerstof wordt aangeboden in zeer gevarieerde teksten. Voorop staat dat de cursisten de Spaanse taal zelf leren gebruiken in praktische, communicatieve situaties.

De cursisten worden vanaf het begin aangespoord actief informatie uit te wisselen over hun persoonlijke gegevens, ervaringen en interesses.

Aan het eind van iedere unidad volgt een overzichtspagina waarop de belangrijkste idiomatische en grammaticale items worden herhaald.
Naast dit tekstboek is een werkboek waarin elke unidad begint met enkele pagina’s woordenschat en grammatica waarop de cursist zelf regels dient te ontdekken. Hierna volgen veelzijdige oefeningen.

Voorop staat dat de cursisten de Spaanse taal zelf leren gebruiken in waarheidsgetrouwe, communicatieve situaties. De cursisten worden vanaf het begin aangespoord actief informatie uit te wisselen over hun hobby’s, persoonlijke ervaringen en interesses.

Docent: Fatima Geerdink

Docent Fatima Geerdink werkt al een aantal jaren met veel plezier bij Het Beaufort. “Voordat ik jaren geleden naar Nederland kwam woonde ik tien jaar in Spanje waar ik de Spaanse taal studeerde. Sinds mijn komst naar Nederland geef ik op allerlei niveaus Spaanse les. Mijn methode is erop gericht om mensen op een ontspannen maar doelgerichte wijze de Spaanse taal aan te leren.”

Cursusdag en -tijd: maandagmiddag 15.15 – 16.45 uur

Cursusdata 2020: 28 september; 5, 19 en 26 oktober; 2 en 30 november; 7 en 14 december

Cursusdata 2021: 25 januari; 1, 8, 15 en 22 februari; 1, 8, 15, 22 en 29 maart; 12 en 19 april

Kosten: €126  (12 lessen, exclusief prijs boeken ca €78)

Informatie over de cursus en aanmelding: via cursuscoördinator
Eugenie Knuiman, eknuiman@hotmail.com

Zie toelichting ERK*

N.B. Vanwege coronamaatregelen kunnen cursusdata wijzigen