ITALIAANS BEGINNERS 2E JAAR

Instromen mogelijk

seizoen 2021-2022

ERK-NIVEAU A1

CURSUSSEN ITALIAANS

Algemeen: Opnieuw  worden er op Het Beaufort in Markelo verschillende cursussen Italiaans aangeboden. Iedereen, die wel eens in Italië is geweest, heeft daar zulke goede herinneringen aan dat de behoefte aan meer kennis van de Italiaanse taal en cultuur alleen maar toeneemt. Het Beaufort biedt daar de gelegenheid voor tot genoegen van veel mensen.

De volgende cursussen Italiaans worden aangeboden:

 

CURSUS ITALIAANS BEGINNERS 2e JAAR ERK-NIVEAU A1

Het is tijd om weer Italiaans te studeren! De cursus Italiaans beginners 2e jaar is gericht op de voortzetting voor studenten die hebben deelgenomen aan de cursus van het voorgaande jaar of voor degenen die een al een basis in het Italiaans hebben. Instromen is mogelijk na overleg met de docent. Het is het vermelden waard dat vanwege de lange lockdown de cursus van het eerste jaar niet is voltooid en dat er 4 hoofdstukken zijn behandeld uit het totaal van 10 hoofdstukken van het boek Nuovo Espresso 1. Daarom begint de bovengenoemde cursus met een korte terugblik op wat eerder aan bod kwam en worden de lessen vanaf hoofdstuk 4 hervat. Deze cursus is gericht op het verwerven van communicatieve vaardigheden met betrekking tot bekende en veel voorkomende onderwerpen, aspecten van iemands leven en de omgeving.

Tijdens de les worden alle vier de taalvaardigheden geoefend, zowel individueel als in groepsverband. Er is geen identieke volgorde voor elke les, maar in ieder geval behandelen wij altijd zowel dialogen als lees-, spraak- en luisteroefeningen. Met leuke taalspelletjes zijn plezier en afwisseling gegarandeerd!

Docent: Concetta Tropiano

Mijn naam is Concetta Tropiano en ik kom uit Turijn, een stad bekend door o.a. Fiat, Juventus, Lavazza en Bicerin. Ik was een van de duizenden die onderdeel uitmaakte van de “brain-drain” uit Italië. Ik vertrok in 2015 naar Nederland om aan een project deel te nemen van de European Voluntary Service, onderdeel van het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Het project omvatte het werken in een biologische boerderij om mensen met verschillende beperkingen te ondersteunen in hun werk in een sfeer van culturele en taalkundige uitwisseling. Uiteindelijk ben ik voor de liefde in Zutphen gebleven en geef daar al enige tijd Italiaanse les.

Cursusdag en -tijd:

Dinsdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur

Cursusdata 2021:

5, 12 en 26 oktober; 2, 9, 16, 23 en 30 november; 7 en 14 december

Cursusdata 2022:
11, 18 en 25 januari; 1, 8 en 15 februari; 1, 8, 15 en 22 maart

Kosten:

€ 220 (exclusief prijs boeken ca €58)

Informatie over de cursus en aanmelding: via cursuscoördinator
Eugenie Knuiman, eknuiman@hotmail.com

Zie toelichting ERK*