SPAANS GEVORDERDEN

SEIZOEN 2021-2022

INSTROMEN MOGELIJK

ERK-NIVEAU A2/B1

CURSUSSEN SPAANS

Algemeen: Ook dit najaar gaan er in Het Beaufort in Markelo weer verschillende cursussen Spaans van start. De cursussen van vorig jaar worden vervolgd en er is de mogelijkheid om bijna vanaf het eerste begin met Spaans te starten. Tevens behoort een eenjarige cursus Praktisch Spaans tot de mogelijkheden als er nog geen enkele kennismaking met de Spaanse taal is geweest. Docent Fatima Geerdink werkt al een aantal jaren met veel plezier bij Het Beaufort. De volgende cursussen Spaans worden aangeboden:

CURSUS SPAANS gevorderden niveau A2/B1

Ha estudiado español y quiere practicar para mantener su nivel y no olvidar lo que ha aprendido.
Es capaz de relacionarse de forma sencilla, siempre que se le hable despacio y de forma clara.
Es capaz de pedir y dar información personal básica (domicilio, edad, nacionalidad, etc).
Puede comprender y usar expresiones de uso frecuente y frases sencillas en presente.

De cursus Spaans gevorderden is gestart in het najaar van 2018. De cursus omvat 20 lessen en wordt gegeven in het najaar van 2021 en het voorjaar van 2022.In overleg met de docent is instromen mogelijk.

Spaans gevorderden is bedoeld voor diegenen die goed bekend zijn met de basiskennis van de Spaanse taal en nu toe zijn aan een cursus voor gevorderden. Ook deze cursus kent een brede opzet, er wordt zowel aandacht aan de grammatica als aan de spreekvaardigheid besteed. Voorop staat dat de cursisten de Spaanse taal zelf leren gebruiken in waarheidsgetrouwe, communicatieve situaties. De cursisten worden vanaf het begin aangespoord actief informatie uit te wisselen over hun hobby’s, persoonlijke ervaringen en interesses. Omdat gebleken is dat herhaling van eerder behandelde lesstof gewenst is, zal belangrijke theorie uit de vorige cursus in de lessen terugkomen.

De gebruikte methode is grondig geactualiseerd. Er zijn tevens meer oefeningen en een nieuw sociocultureel onderdeeltje “Comunicación y cultura”, dat de socioculturele component van het leerproces ondersteunt met activiteiten waarbij diverse vaardigheden aan bod komen. Elk hoofdstuk begint met een introductiepagina die de leerinhouden kort opsomt, gevolgd door de secties A, B, C en D die telkens uit een dubbele pagina bestaan en de leerinhouden uitwerken aan de hand van divers tekstmateriaal en activiteiten. Achteraan, na de hoofdstukken van het boek, is er een bijlage “Gramática y vocabulario”, die per hoofdstuk nog eens de theorie in een overzicht plaatst en extra oefeningen bevat. Naast het handboek is er ook een oefenboek dat bevat diverse activiteiten, onder andere ook luisteropdrachten, inclusief alle oplossingen en uitgeschreven luisterteksten.

Docent: Fatima Geerdink

“Voordat ik jaren geleden naar Nederland kwam woonde ik tien jaar in Spanje waar ik de Spaanse taal studeerde. Sinds mijn komst naar Nederland geef ik op allerlei niveaus Spaanse les. Mijn methode is erop gericht om mensen op een ontspannen maar doelgerichte wijze de Spaanse taal aan te leren.”

Cursusdag en -tijd: maandagavond van 18.15-19.45 uur

Cursusdata 2021: 27 september; 4, 11 en 25 oktober; 1, 8 15, 22 en 29 november; 6 december

Cursusdata 2022: 10, 17, 24 en 31 januari; 7, 14 en 28 februari; 7, 14 en 21 maart

Kosten: € 210,00 (exclusief prijs boeken ca €56)

Informatie over de cursus en aanmelding: via cursuscoördinator
Eugenie Knuiman, eknuiman@hotmail.com

Zie toelichting ERK*